藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Winnie the Pooh
打印 上一主題 下一主題

各位準爸爸 [複製鏈接]

[quote:6c743ee2f9="Billy"]重有係政府醫院生如果想陪產要聽過講座至比.
如果冇上講座係唔比架.
同d講座好full好難book架.

你好似qe生喎.
未上講座好快d問吓喇..[/quote]

其他醫院就唔知...如果係QE嘅話而家陪產都唔使聽講座的!!
姑娘話而家唔使的..所以我一堂講座都冇聽過~都有入去陪產~~
以我一年前陪老婆生嘅經驗~~其實都冇乜血啫...只是用力時有少少血水~~
反而我見到老婆好痛個樣有d心痛又幫唔到d乜...只係喺旁邊鼓勵吓佢咋~

[quote:432092ac9f="Winnie the Pooh"]
我老婆問過話要聽講座
但好full且家book咗9月6日.
我老婆預產期係9月中
希望bb唔好提早出世啦  h:  h:  h:[/quote]

可能而家又改咗.......
果時我一堂都冇上過都可以陪產架~~
仲有....記住帶埋部相機入去....
果時BB一出世姑娘就問我有冇帶相機影相...
我果時都唔知可以帶相機入去....結果淨係用咗部電話影咗幾張相...
姑娘仲好好人幫我地一家三口影相添...
不過d相嘅質數唔係咁好.........好可惜呀~~~