藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Winnie the Pooh
打印 上一主題 下一主題

各位準爸爸 [複製鏈接]

除左血之後 據說有d產婦會連"大大小小"都有 有d心理準備好d.
另外 因人而異 第一胎大約要花好幾個鐘頭才生得出.
不過不管什麼也好 一定一定要入去支持太太 血不會好多. 真的怕的話 多眼望太太臉龐 不向"下"望便沒事 可以早和護士商議 由她們抹好包好bb才給你抱抱便可以盡量減少見血機會.

:em16:
睇完生BB之後 你自然會更敬愛你太太和你媽媽 現在每到我生日 我都會想到我媽媽當年怎樣辛苦生下我來 到我女兒生日的時候則會想到太太當時的辛苦.
因此佛有云 : 你生日其實你不應只為自己開心 應該感受母親當時的痛苦而要感謝母親的偉大.  :em04:  因此記得要和媽媽一同慶祝生日!!

祝 願各位父母親安好!!
Don\'t worry be happy!! ^_^

[quote:bcbe5411e0="Winnie the Pooh"][quote:bcbe5411e0="Tomato"]開刀就唔比老公入0架...
自然生呢...我問過d朋友仔 佢地話d老公入去都係0向側邊比d鼓勵個老婆
唔會見到0個度0架....
到時都卦住個老婆 應該唔會留意到有幾多血....
我諗驚ge應該唔係d血 而係見到老婆咁痛咁辛苦lor.....
無論如何 我覺得老公應該陪老婆0架!! 學草人話齋 比返d"貢獻"..
個老婆十月懷胎 頂住個肚咁辛苦.....[/quote]

知道  h:  h:  h:[/quote]

我支持你....唔駛驚!!

[quote:6edd07dd3a="Tomato"][quote:6edd07dd3a="Winnie the Pooh"][quote:6edd07dd3a="Tomato"]開刀就唔比老公入0架...
自然生呢...我問過d朋友仔 佢地話d老公入去都係0向側邊比d鼓勵個老婆
唔會見到0個度0架....
到時都卦住個老婆 應該唔會留意到有幾多血....
我諗驚ge應該唔係d血 而係見到老婆咁痛咁辛苦lor.....
無論如何 我覺得老公應該陪老婆0架!! 學草人話齋 比返d"貢獻"..
個老婆十月懷胎 頂住個肚咁辛苦.....[/quote]

知道  h:  h:  h:[/quote]

我支持你....唔駛驚!![/quote]

THANKS......................

父母親真係偉大  :face13:

[quote:4a1499084e="saga"]父母親真係偉大  :face13:[/quote]

錯...... 
應該係......
母親真真真真真真真真係偉
父親真係偉

[quote:4baf7e47bf="Winnie the Pooh"][quote:4baf7e47bf="Billy"]重有係政府醫院生如果想陪產要聽過講座至比.
如果冇上講座係唔比架.
同d講座好full好難book架.

你好似qe生喎.
未上講座好快d問喇..[/quote]

我老婆今日會去qe覆診我已經叫佢問使唔使聽過講座......
點都好今次死就死啦...........一於陪住佢鼓勵佢.......
但我之前陪佢去qe覆診時見到有通告話由於且家好多人生bb關係如果有需要可能唔可以陪產.......[/quote]

你唔好勉強喎,唔係你真係見到血時暈,可能仲影響你老婆...
不過我都支持你!

[quote:d8aad00220="Sure Win"][quote:d8aad00220="Winnie the Pooh"][quote:d8aad00220="Billy"]重有係政府醫院生如果想陪產要聽過講座至比.
如果冇上講座係唔比架.

你好似qe生喎.
未上講座好快d問喇..[/quote]

我老婆今日會去qe覆診我已經叫佢問使唔使聽過講座......
點都好今次死就死啦...........一於陪住佢鼓勵佢.......
但我之前陪佢去qe覆診時見到有通告話由於且家好多人生bb關係如果有需要可能唔可以陪產.......[/quote]

你唔好勉強喎,唔係你真係見到血時暈,可能仲影響你老婆...
不過我都支持你![/quote]

知道
thanks.......

[quote:530292b824="Winnie the Pooh"][quote:530292b824="Billy"]重有係政府醫院生如果想陪產要聽過講座至比.
如果冇上講座係唔比架.

你好似qe生喎.
未上講座好快d問吓喇..[/quote]

我老婆今日會去qe覆診我已經叫佢問吓使唔使聽過講座......
但我之前陪佢去qe覆診時見到有通告話由於且家好多人生bb嘅關係如果有需要可能唔可以陪產.......[/quote]

我老婆問過話要聽講座
但好full且家book咗9月6日.
我老婆預產期係9月中
希望bb唔好提早出世啦  h:  h:  h:

[quote:5afdc7edfe="Winnie the Pooh"][quote:5afdc7edfe="Winnie the Pooh"][quote:5afdc7edfe="Billy"]重有係政府醫院生如果想陪產要聽過講座至比.
如果冇上講座係唔比架.

你好似qe生喎.
未上講座好快d問吓喇..[/quote]

我老婆今日會去qe覆診我已經叫佢問吓使唔使聽過講座......
但我之前陪佢去qe覆診時見到有通告話由於且家好多人生bb嘅關係如果有需要可能唔可以陪產.......[/quote]

我老婆問過話要聽講座
我老婆預產期係9月中
希望bb唔好提早出世啦  h:  h:  h:[/quote]

足月好d喎

[quote:ebf32505c7="Winnie the Pooh"]
我老婆問過話要聽講座
我老婆預產期係9月中
希望bb唔好提早出世啦  h:  h:  h:[/quote]

好在重book到姐.
因為真係好full架quote:ebf32505c7="女"]P女"]
足月好d喎.[/quote]

好似唔到大人控制喎.
同有人話第一貽會早.
希望佢趕到啦啦隊!!! :face13:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]