藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Winnie the Pooh
打印 上一主題 下一主題

各位準爸爸 [複製鏈接]

開刀就唔比老公入0架...
自然生呢...我問過d朋友仔 佢地話d老公入去都係0向側邊比d鼓勵個老婆
唔會見到0個度0架....
到時都卦住個老婆 應該唔會留意到有幾多血....
我諗驚ge應該唔係d血 而係見到老婆咁痛咁辛苦lor.....
無論如何 我覺得老公應該陪老婆0架!! 學草人話齋 比返d"貢獻"..
個老婆十月懷胎 頂住個肚咁辛苦.....

重有係政府醫院生如果想陪產要聽過講座至比.
如果冇上講座係唔比架.
同d講座好full好難book架.

你好似qe生喎.
未上講座好快d問吓喇..
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:6c743ee2f9="Billy"]重有係政府醫院生如果想陪產要聽過講座至比.
如果冇上講座係唔比架.

你好似qe生喎.
未上講座好快d問吓喇..[/quote]

其他醫院就唔知...如果係QE嘅話而家陪產都唔使聽講座的!!
姑娘話而家唔使的..所以我一堂講座都冇聽過~都有入去陪產~~
以我一年前陪老婆生嘅經驗~~其實都冇乜血啫...只是用力時有少少血水~~
反而我見到老婆好痛個樣有d心痛又幫唔到d乜...只係喺旁邊鼓勵吓佢咋~

唔係喎,我好忙喎!要數數目,要遞笑氣罩,要用力,要安慰媽咪,要望0下頭仔,要剪臍帶,要影相..... :em18:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:81b15be2f6="grassman"]唔係喎,我好忙喎!要數數目,要遞笑氣罩,要用力,要安慰媽咪,要望0下頭仔,要剪臍帶,要影相..... :em18:[/quote]

吓? 原來係0個日咁忙架? 辛苦晒.....哈...... :mrgreen:

[quote:b5c3ddbdb9="Ricky & Carol"]
其他醫院就唔知...如果係QE嘅話而家陪產都唔使聽講座的!!
姑娘話而家唔使的..所以我一堂講座都冇聽過~都有入去陪產~~
[/quote]

廣華就一定要上過講座先比陪產..

[quote:b5c3ddbdb9="Ricky & Carol"]
反而我見到老婆好痛個樣有d心痛又幫唔到d乜...只係喺旁邊鼓勵吓佢咋~[/quote]

比你講到我依家有d緊張添... ops:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:1c8a350b43="Billy"]重有係政府醫院生如果想陪產要聽過講座至比.
如果冇上講座係唔比架.

你好似qe生喎.

我老婆今日會去qe覆診我已經叫佢問吓使唔使聽過講座......
點都好今次死就死啦...........一於陪住佢鼓勵佢.......
但我之前陪佢去qe覆診時見到有通告話由於且家好多人生bb嘅關係如果有需要可能唔可以陪產.......

[quote:a827368aa3="Tomato"]開刀就唔比老公入0架...
自然生呢...我問過d朋友仔 佢地話d老公入去都係0向側邊比d鼓勵個老婆
唔會見到0個度0架....
到時都卦住個老婆 應該唔會留意到有幾多血....
我諗驚ge應該唔係d血 而係見到老婆咁痛咁辛苦lor.....
無論如何 我覺得老公應該陪老婆0架!! 學草人話齋 比返d"貢獻"..
個老婆十月懷胎 頂住個肚咁辛苦.....[/quote]

知道  h:  h:  h:

[quote:aebac6808a="Ricky & Carol"][quote:aebac6808a="Billy"]重有係政府醫院生如果想陪產要聽過講座至比.
如果冇上講座係唔比架.

你好似qe生喎.

以我一年前陪老婆生嘅經驗~~其實都冇乜血啫...只是用力時有少少血水~~
反而我見到老婆好痛個樣有d心痛又幫唔到d乜...只係喺旁邊鼓勵吓佢咋~[/quote]

多謝你嘅寶貴意見.........thanks

作為老豆,其實過程中有好多moment跟臨盤一樣咁緊張!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!