藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tomato
打印 上一主題 下一主題

我買左張信哲演唱會飛 [複製鏈接]

究竟某年仲夏同寒冬發生左咩事??
講d唔講d 係咪想丙 :em20:

[quote:68bddc2712="Tomato"]朱師奶.....當你講到張震嶽首"秘密"好聽.....我就知你同我好0岩key耶 (學0下台灣人d語氣先)!!真係好好好好聽..........
想當年我真係好想學好國語去台灣....仲有諗過去台灣讀書 我諗我真係顛左 :em18:[/quote]
認識張震嶽係由一首"愛之初體驗"開始,當時覺得佢祇識攪笑,仲好似唔正唔經咁,係後來聽"秘密"同"愛我別走"先開始對佢改觀,
佢首"秘密"真係唔錯(我剛聽完),歌詞好到肉,成首歌都好鬼史傷感,心情唔靚最好唔好聽,如果唔係好易出事---> :cry:
諗去台灣讀書?我唔止諗,仲講過 : ,但o個時我祇係順口講o下,根本無心去o既!
我︰「如果可以去台灣讀書就好啦。」我家人︰「傻架妳,台灣咪同大陸一樣,妳係咪想返大陸讀書?(語氣中見殺氣 8) )」
我︰「台灣還台灣,大陸還大陸,唔同喎 :em16: 」最後我當然是被罵一頓啦...至那次我就再無提過什麼台灣讀書喇!
而由我家人口中得知,諗去台灣讀書其實唔係顛,而係傻o既 :nowords:  

黃品源"我該用甚麼樣的心來對你",光良"第一次",動力火車"無情的情書"&"忠孝東路走九遍"...愈講愈多 :em18:
:em09:

milk.....當年我話想去台灣讀書 我屋企人反應exactly同你屋企人一樣... :mrgreen:
光良"第一次" :em04: ....我手機鈴聲 ops: !!

光良所有歌當中,我最喜愛的就是"第一次"! :em11:
:em09:

[quote:bd8d6b5c26="Hotcake"]仲有優客李林 佢既Just for you 認錯 不知所措 雖然當年收音機由朝播到晚 聽到有d厭 但隔了多年 攞番隻碟出黎播下 真係好正 不知不覺間好像又返番去某年寒冬的一個溫暖早上.......[/quote]

同道中人!!記得有次去CAMP (10+年前了......) 我張認錯錄滿了一餅120分鐘帶不停播播播播播播播播播播播播播播播播播播播播播諗起都.....

另外有冇聽林志炫D歌呢?
我覺得都很正啊~但感覺唔番優客李林那種feel..........

妳總在窗前看著人來人往 妳眼中彷彿總有一點點憂傷
妳讓人感到迷惘 他們說妳就是那個模樣
我喜歡日子過得充滿瘋狂 我的世界裡永遠找不到低潮
我也許不懂害怕 他們說我就是這個模樣

我以為我的幻想沒人願意聽 妳以為小說裡才找得到知己
其實我不很確定 難道說妳也有一樣心情

妳在等待誰 是不是一顆悸動的心
是一種若即若離的情緒 我看見日子總得有些改變
改變了誰能擔保直到永遠
永遠的思念是否不會沉澱
沉澱的真心有誰能看見
多謝各位!! :em04: 滑滑呀嘟嘟~~似豬膏咁滑,牛油蛋達無咁滑~~圓圓面珠我想錫一啖~~ :em04:

[quote:d7b39809cb="turbowing"][quote:d7b39809cb="Hotcake"]仲有優客李林 佢既Just for you 認錯 不知所措 雖然當年收音機由朝播到晚 聽到有d厭 但隔了多年 攞番隻碟出黎播下 真係好正 不知不覺間好像又返番去某年寒冬的一個溫暖早上.......[/quote]

同道中人!!記得有次去CAMP (10+年前了......) 我張認錯錄滿了一餅120分鐘帶不停播播播播播播播播播播播播播播播播播播播播播諗起都.....

我覺得都很正啊~但感覺唔番優客李林那種feel..........
[/quote]

吓 真定假? 我當年有個同學 真係將首認錯錄滿成餅錄音帶 然後用佢部當時最新款的索尼 Walkman (幾羡慕 :face13: ) 日日係咁聽 諗起果陣時都覺得佢幾癫 : 宜家D歌? 播唔夠兩星期就已經比人話Out了

[quote:28efbe4973="Hotcake"][quote:28efbe4973="turbowing"]

[/quote]

吓 真定假? 我當年有個同學 真係將首認錯錄滿成餅錄音帶 然後用佢部當時最新款的索尼 Walkman (幾羡慕 :face13: ) 日日係咁聽 諗起果陣時都覺得佢幾癫 : 宜家D歌? 播唔夠兩星期就已經比人話Out了[/quote]
其實你地有冇諗過你地係舊同學o黎o架! :em12:
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

[quote:7468a37cae="Robert"][quote:7468a37cae="Hotcake"][quote:7468a37cae="turbowing"]

[/quote]

吓 真定假? 我當年有個同學 真係將首認錯錄滿成餅錄音帶 然後用佢部當時最新款的索尼 Walkman (幾羡慕 :face13: ) 日日係咁聽 諗起果陣時都覺得佢幾癫 : 宜家D歌? 播唔夠兩星期就已經比人話Out了[/quote]
其實你地有冇諗過你地係舊同學o黎o架! :em12:[/quote]
"
咁你係咪門口賣"durn durn"糖個阿叔呀? :
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:1175e4afbe="dracula"]"
咁你係咪門口賣"durn durn"糖個阿叔呀? :[/quote]
咁都俾你認得我,唉.唔好講咁多喇,你N年前o係學校門口問我借o個o的錢呀,
攞o黎買金魚o個o的呢,幾時還俾返我呀,連埋大二分息呀 :x
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

[quote:d4c675848e="Robert"][quote:d4c675848e="dracula"]"
咁你係咪門口賣"durn durn"糖個阿叔呀? :[/quote]
咁都俾你認得我,唉.唔好講咁多喇,你N年前o係學校門口問我借o個o的錢呀,
攞o黎買金魚o個o的呢,幾時還俾返我呀,連埋大二分息呀 :x[/quote]

夜喇! 我要訓喇! 有咩聽日返學先講啦~ 8)
見過鬼就唔怕黑啦~