藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tomato
打印 上一主題 下一主題

自然生定開刀呢? [複製鏈接]

[quote:44312d5e1d="女"]

你識咁多女人野, 你真係一個好老公.... :face13:[/quote]

其實佢係一個女人黎架...哈哈...哈哈.... :em17:
「懵董去兮一殼淚 聖曾來兮萬事空」 :evil:

[quote:dc4a9e3336="Robert"]其實佢係一個女人黎架...哈哈...哈哈.... :em17:[/quote]人家講生產事咁正經,你就o係度"聊"事鬥飛 :em20:
:em09:

[quote:176826b7b6="女"]

你識咁多女人野, 你真係一個好老公.... :face13:[/quote]

只不過老婆有左問吓屋企人佢地話我知架咋...
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:7fd387bc4b="Jess&Burns"][quote:7fd387bc4b="Tomato"][quote:7fd387bc4b="Jess&Burns"][quote:7fd387bc4b="Tomato"]其實我諗將來我會開刀生....
因為聽過身邊ge人講自然生要等好耐 等於痛好耐...
雖然我又聽人講過 自然生好d 經歷過先係真正女人..
但係我寧願唔做女人 都唔想痛.....
自然生完又會痛....橫掂都痛 不如開刀生....
所以而家要比心機儲錢 等第日可以去私家生...呵呵呵!! :zdevil:[/quote]

咁即係你都諗住生啦.[/quote]

生到就生啦......35歲之前有左就生啦!!不過今年同出年都唔會囉!!
35歲過後無就唔生lu...總之而家唔0向計劃中...[/quote]

因為我太怕痛啦.
開肚 都要擋啦. 我驚.
自然生 都要剪啦. 又驚.
我過唔到呢一關... 唔會生.[/quote]我同你有一樣感覺.....我都真係好怕痛~
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:aaee2b942d="Billy"][quote:aaee2b942d="Andrew & Jessica"]其實一早知會好痛 但係我都係未做好心理準備呀 都好十五十六呀 都唔知點生好呀 不過都要好睇當時情形 都唔到自己控制[/quote]

期實生完之後個人係會好虛.好需要補.
而且呢段時間補亦係最有效既.
就是好多惡病平時醫唔好既呢段時期亦會容易將佢醫好.
好似我姊姊體虛有個中醫就話冇得攪除非佢生仔.
生完果段時間去補先可以完全醫好.
生完仔就好似將身體重新排過咁回復後可以比生仔前身體更好.

一般自然生o既.十二朝後就可以補.
但係如果開刀十二朝後因為依然有傷口所以唔可以補住.
就係最需要補既時間冇得補所以身體反而會比生仔前差.
所以唔好因為怕痛就選擇開刀生.
因為咁會令身體差一世.

有時造物就真係好奇.
開刀同自然生都有傷口.
可能因為跟從自然定律自然生傷口係會好快好多既.

所以勇敢d啦自然生好呀.[/quote]唔怪得個個都話開刀生仔 身體會差過以前原來你因為"補唔番"

我都有屋企人生仔之後身體好左好多 之前又有胃下垂又成日頭暈頭痛 但生完之後真係冇晒事~~~堅呀
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:c479545e30="milk"][quote:c479545e30="Robert"]其實佢係一個女人黎架...哈哈...哈哈.... :em17:[/quote]人家講生產事咁正經,你就o係度"聊"事鬥飛 :em20:[/quote]

睇黎你老公想成為"親子育兒湊仔經"開板以黎第一個被比警告牌既人喇... :
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

順產都怕有左洩架 如果生唔出再開刀 咁咪重傷

[quote:efcfaba622="女"]順產都怕有左洩架 如果生唔出再開刀 咁咪重傷[/quote]

我有朋友仔都係咁 原本自然生 試左好耐 最後又要開刀!!
不過呢 我覺得幾時補都係時間來0者 因人而異 最緊要坐月照顧好d....(媽咪話坐月係關鍵時刻!!) 我個朋友仔開完刀 坐月坐得好 不知幾健康 :em11: !!

自然生好D
我好多堂家姐堂阿嫂生完後

自然生既 康復快精神好  
:em11:

有邊個唔怕痛,不過我最想自然生啦,為我個bb同身體可以快補,痛都要頂住!