藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 咩咩豬
打印 上一主題 下一主題

裁員~~~ [複製鏈接]

其實咩咩豬一收到俾人裁既消息真係好唔開心話哂咩咩豬做野就算唔叻都算係賣力班full-time個個o係counter sell客就得咩咩豬一個去清出面排隊條龍自己唔駛sell野但係每年開學都o係學校搵一大疊credit card form返去交差喧大個女第一次俾人炒真係好唔開心有$$$養埋d full-time懶人又犧牲我呢d唔懶既part-time好忟呀 :cry:
我係一個最鍾意罰小朋友既惡老師~~~ 我屋企有一隻最鍾意踢人竇既羊咩咩~~~ 我有豬爸爸、豬媽媽同豬妹妹我地一齊住o係豬欄入面~~~ 有時我會去羊咩咩個農場住o係一個我專用既豬欄~~~ 我地個豬欄好快就會搬搬去一個島上面 :em04:

[quote:679be49d9f="咩咩豬"]其實咩咩豬一收到俾人裁既消息真係好唔開心話哂咩咩豬做野就算唔叻都算係賣力班full-time個個o係counter sell客就得咩咩豬一個去清出面排隊條龍自己唔駛sell野但係每年開學都o係學校搵一大疊credit card form返去交差喧大個女第一次俾人炒真係好唔開心有$$$養埋d full-time懶人又犧牲我呢d唔懶既part-time好呀 :cry:[/quote]

佢地唔聘用你係佢既損失...

被人裁員後晤知做乜好 ?  :em08:  :em08:
搵工最困難 !  :em01:  :em01:

有同感 ! 最辛苦就係搵工。

airport exchange shop  請人 可以 try try

我都要搵工  :x
雖然而家份工幾好做 ..  :em04:

大家有無好工介紹 ??
POST 出黎比想搵工D人啦 !
JANICE :em11:

我都想轉工呀﹐有無marketing o既工好介紹?
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

其實做part-time同做低級full time都一樣0甘慘 又要俾人點又要受人氣(高級過自己果0的) 所以咩咩豬千祈唔好灰心 俾心機讀書 有料去到邊都唔使怕!!
希望你快0的搵到份好工!!

機場請人喎 !