藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3941|回復: 22
打印 上一主題 下一主題

裁員~~~ [複製鏈接]

咩咩豬做part-time o個間公司話要縮皮所以今日老細裁左咩咩豬~~~
好唔開心呀...咩咩豬好俾心機做野架...咁大間銀行竟然咁樣對待d員工無厘人情味~~~
大家有無part-time可以介紹呀??咩咩豬想keep住做paet-time呀~~
我係一個最鍾意罰小朋友既惡老師~~~ 我屋企有一隻最鍾意踢人竇既羊咩咩~~~ 我有豬爸爸、豬媽媽同豬妹妹我地一齊住o係豬欄入面~~~ 有時我會去羊咩咩個農場住o係一個我專用既豬欄~~~ 我地個豬欄好快就會搬搬去一個島上面 :em04:

雖然我無part-time介紹比你 但希望你唔好灰心
我今日 (應該係尋日)都見一份工 仲係second in
但in 完至知個post0既工作範圍同first in 及廣告所講的不同
雖然有d失望 但我會再接再勵
你都要努力!比心機讀書呀!

咩咩豬
發表於: 星期五 十月 03 2003 1:25 am   文章主題: 裁員~~~

--------------------------------------------------------------------------------

咩咩豬做part-time o個間公司話要縮皮所以今日老細裁左咩咩豬~~~
好唔開心呀...咩咩豬好俾心機做野架...咁大間銀行竟然咁樣對待d員工無厘人情味~~~
大家有無part-time可以介紹呀??咩咩豬想keep住做paet-time呀~~  

I also want to find a part-time job too! pls advise.

馬會售票員啦!
hk$4x/hr
我係隱形人  :em19:

喵~
但係要小心錢銀 聽講要自負盈虧!!
5座F果度有個貓貓竇~~喵~喵~喵噢~~

[quote:4f4648500e="貓貓仔&貓貓女"]喵~
但係要小心錢銀 聽講要自負盈虧!![/quote]

係呀!我以前做過好彩無乜事 :mrgreen:

我諗而家最多請part-time都係飲食同零售..........要拋頭露面........如果撞得d 熟人都有d尷尬...........

[quote:540769f656="貓貓仔&貓貓女"]喵~
做電話投注果o的嘛...

[quote:45f7a17629="hales"][quote:45f7a17629="貓貓仔&貓貓女"]喵~
做電話投注果o的嘛...[/quote]
聽錯 入錯機一樣大鑊

錢銀我就唔驚因為我份part-time係o係銀行做teller所以對錢銀我應該無大問題;其實我以前都做過電話投注但係唔想再做馬會喇跑夜馬要好夜先放工第二朝我會無精神上堂而家馬會又減左四蚊一個鐘人工所以都係唔好喇~~~
不過琴日有另一間銀行打黎問我做唔做佢地既part-time喎仲唔駛做分行唔駛對住d客如果請我就好啦 :em12:
我係一個最鍾意罰小朋友既惡老師~~~ 我屋企有一隻最鍾意踢人竇既羊咩咩~~~ 我有豬爸爸、豬媽媽同豬妹妹我地一齊住o係豬欄入面~~~ 有時我會去羊咩咩個農場住o係一個我專用既豬欄~~~ 我地個豬欄好快就會搬搬去一個島上面 :em04: