藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 9760|回復: 22
打印 上一主題 下一主題

急~~邊間銀行做按揭最優惠呢? [複製鏈接]

我幫親人問0架.....邊間銀行做按揭最優惠呢?
佢個case係買二手樓花.....我自己用緊中銀 但係覺得唔夠優惠 :poor:
請問工商好唔好呢?

你可以問下 Robert 哥,佢近排都忙緊! :

其實可唔可以同原本o個間傾~ 叫佢比返人地做到o既優惠 如果唔係我就轉~
咁得唔得呢?? :em18:
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:6050075755="dracula"]其實可唔可以同原本o個間傾~ 叫佢比返人地做到o既優惠 如果唔係我就轉~
咁得唔得呢?? :em18:[/quote]

你可以試吓我以前試過.
未必可以減到同最低果間一樣.
但唔使轉按冇咁煩.
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

富邦P-2.75

[quote:ce9587032e="Henry So"]富邦P-2.75[/quote]

中信同大新都做到 p-2.75 首年仲有 p-3 or p-2.85

不過.... 供樓佔入息百份比因為息口上升 已經超過 50% 喇 .. (借貨人)
我地又唔想要另一成員做擔保人 .. 所以由唔搞喇
仲要有三年罰息期
儲d 錢 到時一 log 俾佢減年期 ~~~

[quote:21fe1db324="Billy"][quote:21fe1db324="dracula"]其實可唔可以同原本o個間傾~ 叫佢比返人地做到o既優惠 如果唔係我就轉~
咁得唔得呢?? :em18:[/quote]

你可以試吓我以前試過.
未必可以減到同最低果間一樣.
但唔使轉按冇咁煩.[/quote]

佢老闆!! 佢叫我比較完之後比我認為最優惠o既一間佢睇 之後再話我知做唔做到~ 我只係想知佢最多可以做到幾多之嘛~ 又唔係要佢 p-p 佢咁講即係唔想做o野o者~ 比著第二個已經 dup o左佢~
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:c68c3521ce="saga"][quote:c68c3521ce="Henry So"]富邦P-2.75[/quote]

中信同大新都做到 p-2.75 首年仲有 p-3 or p-2.85

不過.... 供樓佔入息百份比因為息口上升 已經超過 50% 喇 .. (借貨人)
仲要有三年罰息期
儲d 錢 到時一 log 俾佢減年期 ~~~[/quote]

好早已經超過 50% la (我) :sweat:
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:1737721db9="dracula"]
佢老闆!! 佢叫我比較完之後比我認為最優惠o既一間佢睇 之後再話我知做唔做到~ 我只係想知佢最多可以做到幾多之嘛~ 又唔係要佢 p-p 佢咁講即係唔想做o野o者~ 比著第二個已經 dup o左佢~[/quote]

你有壓力 佢有壓力 冇得減即係未解決 未解決 未解決!!!  :em18:
Rambler Crest Soccer Club

[quote:16401b9821="dracula"][quote:16401b9821="saga"][quote:16401b9821="Henry So"]富邦P-2.75[/quote]

仲要有三年罰息期
儲d 錢 到時一 log 俾佢減年期 ~~~[/quote]

好早已經超過 50% la (我) :sweat:[/quote]

如果係咁銀行可能唔減比你喎.
因為佢地知你過左50%第二間銀行未必受理.
你轉唔到按就冇bargining power.

多過50%真係好大壓力喎.... :sweat:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]