藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7218|回復: 17
打印 上一主題 下一主題

給喜歡電車男的您 [複製鏈接]

今日響無線睇左第七集電車男,始於都是電影版好睇。
閒來冇事做,上網搵電車男資料,給我發現電車男於2004年的真跡,
其實電車男的故事,係發生響日本一個出名的forum裡面
http://www2.2ch.net/2ch.html
其後因為太出名,太多人搜尋該內容,而被人cut左出黎。
當然日本仔實有方法搵得番:
:em04:  :em04: http://www.geocities.co.jp/Milkyway-Aquarius/7075/trainman.html :em04:  :em04:

裡面好多mission就係
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:84af60fda4="bikbark"][quote:84af60fda4="Tomato"]我終於睇左一集青蛙變王子...我諗我會追埋落去 :mrgreen:
其實套戲最大問題係......男主角 :dead:
但係女主角就好cute....
青春偶像台劇都唔係唔好睇...正如當日ge流星花園 好睇到爆 (只限於第一集...續集好 :em15: )[/quote]
亞茄 唔係喎 如果由頭睇起到尾 (當然要睇原裝國語版)
你就會發覺個男主角係部戲好睇o既其中一個原因.
佢個樣就......一時時啦 扮茼萵o個陣好d.[/quote]

之但係 :poor: .........我接受唔到男主角gel起晒個頭...... :yeah:

我就鍾意女主角陳喬茵多d
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

我就最鍾意范芸熙....(趙虹喬飾)
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

[quote:80ca78217e="Tomato"]我終於睇左一集青蛙變王子...我諗我會追埋落去 :mrgreen:
青春偶像台劇都唔係唔好睇...正如當日ge流星花園 好睇到爆 (只限於第一集...續集好 :em15: )[/quote]
亞茄 唔係喎 如果由頭睇起到尾 (當然要睇原裝國語版)
你就會發覺個男主角係部戲好睇o既其中一個原因.
佢個樣就......一時時啦 扮茼萵o個陣好d.
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

我終於睇左一集青蛙變王子...我諗我會追埋落去 :mrgreen:
青春偶像台劇都唔係唔好睇...正如當日ge流星花園 好睇到爆 (只限於第一集...續集好 :em15: )

[quote:e800e7e528="leemoksau"][quote:e800e7e528="bikbark"]哈哈 其實我覺得王子變青蛙d人做得幾好 d歌又同套戲好夾 不過就"台"d囉
夏小姐 咁你有無睇新o個套愛情魔髮師呀?
我有睇呀 不過劇情差好遠啦[/quote]

話明偶像劇 賣點唔係劇情o既啦.

愛情魔髮師劇情同流星花園II有得FAI...都咁難睇.[/quote]
偶像劇都唔係無劇情 只係唔駛咁高要求 至少唔好係爛片.
仲有 唔駛咁細隻字 因為真係超難睇 都唔知想點
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:34f84bcf9f="bikbark"][quote:34f84bcf9f="H&H"][quote:34f84bcf9f="bikbark"]我都覺電視版好睇d 可能劇情可以舖排得好d啦.

不過我最近超低b地追緊王子變青蛙 haha
我o黎d"中女"都學人煲年青人偶像劇
我驚你o地遲d可能會o係"東成西就"見到我去機場舉牌追偶像......
:yeah:[/quote]一d都唔低b 王子變青蛙呢套我一早向無記未做之前已經煲左佢~ 我仲學人鍾意搵d 日本偶像樂隊添呀~ 死未![/quote]
哈哈 其實我覺得王子變青蛙d人做得幾好 d歌又同套戲好夾 不過就"台"d囉
冇錯 係好典型既"台"劇 好"台"下 但又幾令人入戲喎~

愛情魔髮師我冇睇呀 因d劇情唔吸引我又唔係鍾意呢隊人~

電車男仲有個好處係我可以睇埋佢地打出黎d日本 學到唔少~
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:a3bfbfe9a8="bikbark"]哈哈 其實我覺得王子變青蛙d人做得幾好 d歌又同套戲好夾 不過就"台"d囉

話明偶像劇 賣點唔係劇情o既啦.

愛情魔髮師劇情同流星花園II有得FAI...都咁難睇.
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

[quote:a8ffb4ec3e="H&H"][quote:a8ffb4ec3e="bikbark"]我都覺電視版好睇d 可能劇情可以舖排得好d啦.

不過我最近超低b地追緊王子變青蛙 haha
我o黎d"中女"都學人煲年青人偶像劇
我驚你o地遲d可能會o係"東成西就"見到我去機場舉牌追偶像......
:yeah:[/quote]一d都唔低b 王子變青蛙呢套我一早向無記未做之前已經煲左佢~ 我仲學人鍾意搵d 日本偶像樂隊添呀~ 死未![/quote]
哈哈 其實我覺得王子變青蛙d人做得幾好 d歌又同套戲好夾 不過就"台"d囉
我有睇呀 不過劇情差好遠啦