藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7165|回復: 17
打印 上一主題 下一主題

給喜歡電車男的您 [複製鏈接]

今日響無線睇左第七集電車男,始於都是電影版好睇。
閒來冇事做,上網搵電車男資料,給我發現電車男於2004年的真跡,
其實電車男的故事,係發生響日本一個出名的forum裡面
http://www2.2ch.net/2ch.html
其後因為太出名,太多人搜尋該內容,而被人cut左出黎。
當然日本仔實有方法搵得番:
:em04:  :em04: http://www.geocities.co.jp/Milkyway-Aquarius/7075/trainman.html :em04:  :em04:

裡面好多mission就係
永遠愛著您 :em21: [/code]

但我覺得電視版好睇d喎...
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=7945

[quote:a840011474="Mr. & Mrs. FireFire"]但我覺得電視版好睇d喎...
http://rcrest.bzone.com.hk/viewtopic.php?t=7945[/quote]我都係鍾意電視版多d
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

可能個男主角太....靚仔啦..
因為佢次次講親野,都好跨張咁。
拉得太緊了....縮頭縮頸,睇到人好蚊憎 :evil:
個樣有D 似梁繼章....(^^);

永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:dc5430bdaf="dick&queenie"]可能個男主角太....靚仔啦..
因為佢次次講親野,都好跨張咁。
拉得太緊了....縮頭縮頸,睇到人好蚊憎 :evil:
個樣有D 似梁繼章....(^^);

[/quote]
可能咁先入戲....

_________
      /━━━━━━━━━ \
     |┃| ̄ ̄|. 〇 〇 [大月]┃|
     |┃| ̄ ̄|| ̄ ̄ ̄ ̄ ̄ ̄|┃| プオーン!!!
     |┃|__||______|┃|
     |┃               JR ┃|
     |┗━━━━━━━━━┛| \('A`)/ ミ   
     | ━━ ━━ ━━.. |   ( )  ミ
     |  [ 電車男 ]   |   └└ミ 
     |.   
     |  〇   ━━━   〇  |
     |___________|
      │    │[=.=]|    | 
      └─────────┘

我未睇過電影版 不過我覺得電影版個女主角好唔靚......
電視版電車男 著住格仔衫同大眼鏡 真係好搞笑....像真度極高....我識一d類似ge人 個look真係一模一樣0架....哈哈
個女主角就靚好多啦.....想當日見到伊東美咲賣PN唇膏廣告 唔查唇膏ge我 都想買返枝來查0下.....哈

我都覺電視版好睇d 可能劇情可以舖排得好d啦.

不過我最近超低b地追緊王子變青蛙 haha
我o黎d"中女"都學人煲年青人偶像劇
我驚你o地遲d可能會o係"東成西就"見到我去機場舉牌追偶像......
:yeah:
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:3a5f7aa047="bikbark"]我都覺電視版好睇d 可能劇情可以舖排得好d啦.

我驚你o地遲d可能會o係"東成西就"見到我去機場舉牌追偶像......
:yeah:[/quote]一d都唔低b 王子變青蛙呢套我一早向無記未做之前已經煲左佢~ 我仲學人鍾意搵d 日本偶像樂隊添呀~ 死未!
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

我都無睇過電影版~

但係呢套電視版就已經有足夠吸引力令到我同羅拔坐定定係梳化等佢開場喇~
:em09:

[quote:a8ffb4ec3e="H&H"][quote:a8ffb4ec3e="bikbark"]我都覺電視版好睇d 可能劇情可以舖排得好d啦.

:yeah:[/quote]一d都唔低b 王子變青蛙呢套我一早向無記未做之前已經煲左佢~ 我仲學人鍾意搵d 日本偶像樂隊添呀~ 死未![/quote]
哈哈 其實我覺得王子變青蛙d人做得幾好 d歌又同套戲好夾 不過就"台"d囉
夏小姐 咁你有無睇新o個套愛情魔髮師呀?
我有睇呀 不過劇情差好遠啦
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的