藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: sunday
打印 上一主題 下一主題

玫瑰花丸子 [複製鏈接]

[quote:5f57089a0a="John & Esther"]我地都好想食 h:  我好鐘意食架! 以前係荃灣 ( 北京拉麵) 店吃過,好好味架!

莫愁 這是北方甜點嗎? 上海? 定北京??[/quote]

好呀 有得食預埋你.
其實係北方甜點 上海/湖北都有 反而北京少D見.
女人食好補o既. 南方女人生完會煲蘁醋 北方女人生完會食酒釀補身.
所以可能會有D燥熱.
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

[quote:c9b5c2d5db="leemoksau"]要下面有窿隔到水果D蒸飯煲先至得.
個蒸飯煲係亞媽屋企. 上次都係亞媽整咗攞嚟o既.[/quote]哦~原來係咁!

我個飯煲都有蒸架o既,不過我都未用過,而且好細,唔知得唔得?
:em09:

點???

今個星期六,仲有冇得食??????
:em09:

[quote:e0dde29ede="leemoksau"][quote:e0dde29ede="milk"]用獲咪得o羅!

:?: 咁妳上次點整得到?[/quote]

要下面有窿隔到水果D蒸飯煲先至得.
個蒸飯煲係亞媽屋企. 上次都係亞媽整咗攞嚟o既.[/quote]

事情去到呢個地步..... 為o左大家有得食 買個新o既都要o架喇~
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:3a0af561aa="dracula"]

事情去到呢個地步..... 為o左大家有得食 買個新o既都要o架喇~[/quote]

點係呀... 多謝哂

[quote:7936542b99="milk"]

我個飯煲都有蒸架o既,不過我都未用過,而且好細,唔知得唔得?[/quote]

好細唔夠食喎.
等我攞返個大煲先啦.

請問邊度可以買到小丸子呀?

(葵芳百佳冇)

我做的時候,是自己用糯米粉搓成小丸子的

酒釀就ready了 但係買唔到小丸子呀.
(青衣城百佳都冇)

[quote:eb1ab00c31="leemoksau"]酒釀就ready了 但係買唔到小丸子呀.
(青衣城百佳都冇)[/quote]

咁即係幾時至有得食呀.... :face13:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]