藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 8648|回復: 5
打印 上一主題 下一主題

藍澄灣交通如何? [複製鏈接]

去荃灣 or 沙田最快是否也是出青衣城 OR葵芳 mtr最快?

好感動呀!

chriz
不過 249m好似不到tw

rstfung
沙田 -> 243M於長安轉49X(243M免費) <--243m在樓下搭嗎?為什麼是 free?是否上了243m用八達通就可以在49x扣減? 對不起我還是未弄清長安是那裡?近機鐵那個嗎?

附近有沒有街市?
晚上小巴最夜是幾點?
mk有沒有車可以直接回家?
麻煩大家

多謝咁多位幫忙

其實最後我係要搭 49x 去小瀝源

我老公要返荃灣愉景新城 243m 去 tw 耐唔耐 我試過由tw搭番去藍澄灣 嘩耐到死

真係好唔方便呀 >.<

243P 係邊度搭?
我只知樓下對面 和美景那邊的bus stop
[quote:c6646d485d="rstfung"]平日繁忙時間早上0720及0800有243P 超快! :em03:
:em02:

http://www.kmb.hk/chinese.php?page=search&prog=route_no.php&route_no=243P[/quote]

唔該你 我諗我都係88G小巴--->47X 城隧轉49X 快過你係青衣搭49X
小巴8點係唔係好多人等?
[quote:c24115af9f="hales"][quote:c24115af9f="babi"]多謝咁多位幫忙

其實最後我係要搭 49x 去小瀝源

我老公要返荃灣愉景新城 243m 去 tw 耐唔耐 我試過由tw搭番去藍澄灣 嘩耐到死[/quote]

去小瀝源
88G小巴->47x 去到新城市廣場 然後轉:
1. 去第一城 廣源 黃泥頭 牛皮沙街 ----->83K
2. 去濱景 小瀝源工廠區 ----> 284
3. 廣源 黃泥頭愉翠威爾斯 驚駛學院小瀝源警處 不經富豪花園第一城的話-->83S

or 88G小巴--->47X 城隧轉49X 快過你係青衣搭49X

係商場L1 大家樂外邊沿海步行到青衣碼頭(10分鐘) 搭49X (最慳錢但最慢)[/quote]