藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 8634|回復: 22
打印 上一主題 下一主題

藍澄灣交通如何? [複製鏈接]

去荃灣 or 沙田最快是否也是出青衣城 OR葵芳 mtr最快?

荃灣  -> 樓下搭43 or 243M
沙田 -> 243M於長安轉49X(243M免費) or 88G葵芳轉47X
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

tseun wan:  249M in Mei King Garden is better the route is shorter.
:p

好感動呀!

chriz
不過 249m好似不到tw

rstfung
沙田 -> 243M於長安轉49X(243M免費) <--243m在樓下搭嗎?為什麼是 free?是否上了243m用八達通就可以在49x扣減? 對不起我還是未弄清長安是那裡?近機鐵那個嗎?

附近有沒有街市?
晚上小巴最夜是幾點?
mk有沒有車可以直接回家?
麻煩大家

長安近青衣城(要行 5分鐘) 即長發隔離
旺角山東街有 $18泥孟的去青衣(夜晚先有) 約十分鐘到
近始創門口有 42A 去青衣
88G 好似 12:00 之後 12:30仲有一班 唔知係咪
街市可以去長青 OR 青衣街市
見過鬼就唔怕黑啦~

Re: 藍澄灣交通如何?

[quote:f89a6bceec="babi"]去荃灣 or 沙田最快是否也是出青衣城 OR葵芳 mtr最快?[/quote]

你去沙田邊個位置先? :mrgreen:

其實88G -> 47X 去沙田市中心 係最快既....
243M + 49X真係...好慢

43A去光煇圍落,企定轉馬鞍山就40X大圍就46X沙田市中心就47X再唔係是但上一架去到城門隧道再"簡'架啱路既.
243m+49x真係好多時間先好坐.

我會出葵芳搭 mtr

我去沙田首選: 搭42A去長享後,轉搭E42 (長亨站之後下一站便是大圍美林站) ,最好係城隧前都不會有站。

[quote:72c534af56="FD"]我去沙田首選: 搭42A去長享後,轉搭E42 (長亨站之後下一站便是大圍美林站) ,最好係城隧前都不會有站。[/quote]

幾耐呀?E42幾錢?
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!