藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: babi
打印 上一主題 下一主題

藍澄灣交通如何? [複製鏈接]

我覺得去沙由葵芳轉47X very good!!!

去荃灣......43總站係西鐵站 對面青桃樓巴士有得搭; 243m總站係愉景新城  要過美景搭

42A係去旺角巴士中最快ge一架 (我諗為....) 43C都可以....如果趕時間 最好搭地鐵

朗豪坊樓下小巴站有紅van返去葵芳 10蚊一位 好快......但係要認明係會經葵芳 唔係好易搭左去福來村.....

多謝咁多位幫忙

其實最後我係要搭 49x 去小瀝源

我老公要返荃灣愉景新城 243m 去 tw 耐唔耐 我試過由tw搭番去藍澄灣 嘩耐到死

[quote:2a5ba42132="babi"]
我老公要返荃灣愉景新城 243m 去 tw 耐唔耐 我試過由tw搭番去藍澄灣 嘩耐到死[/quote]
已經係最直接o既方法。
如果小巴轉地鐵,仲要行一輪。 :em18:
43 號都係要行,4個字車程就去到沙咀道,再行3個字先到。 :wink:

真係好唔方便呀 >.<

平日繁忙時間早上0720及0800有243P 超快! :em03:
:em02:

http://www.kmb.hk/chinese.php?page=search&prog=route_no.php&route_no=243P
藍澄有個新雀巢 :yeah:  :yeah:  :yeah:

這裡很多的直達車通常都四維去,令人覺得好煩。 :dead:

243P 係邊度搭?
我只知樓下對面 和美景那邊的bus stop
[quote:c6646d485d="rstfung"]平日繁忙時間早上0720及0800有243P 超快! :em03:
:em02:

http://www.kmb.hk/chinese.php?page=search&prog=route_no.php&route_no=243P[/quote]

樓下對面長青青桃樓

[quote:ccd2039325="FD"]我去沙田首選: 搭42A去長享後,轉搭E42 (長亨站之後下一站便是大圍美林站) ,最好係城隧前都不會有站。[/quote]
好主意! :em11:

[quote:510b97d5b7="babi"]多謝咁多位幫忙

其實最後我係要搭 49x 去小瀝源

我老公要返荃灣愉景新城 243m 去 tw 耐唔耐 我試過由tw搭番去藍澄灣 嘩耐到死[/quote]

去小瀝源
88G小巴->47x 去到新城市廣場 然後轉:
1. 去第一城 廣源 黃泥頭 牛皮沙街 ----->83K
2. 去濱景 小瀝源工廠區 ----> 284
3. 廣源 黃泥頭愉翠威爾斯 驚駛學院小瀝源警處 不經富豪花園第一城的話-->83S

or 88G小巴--->47X 城隧轉49X 快過你係青衣搭49X

係商場L1 大家樂外邊沿海步行到青衣碼頭(10分鐘) 搭49X (最慳錢但最慢)