藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Jeffrey Shirley
打印 上一主題 下一主題

發霉情況 [複製鏈接]

關唔關住係高低層及座向問題呢?

舊年: 無抽濕機 無開窗 無"對付"鮮風口
發霉發到癲o左 大部份櫃面都蓋住暗綠色o既"光芒"

今年:無抽濕機但有開窗 已經"對付"o左鮮風口
暫時都無發霉 不過因為成日都開住窗 窗邊牆身有d水漬
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

已經買左部抽濕機!仲已經吸左幾桶水喇! :em04:
D 衫仲快干左添! :em11: 希望會好 D 啦! ops:

我屋企任何o野都會發霉 :dead: ......就快痴線 :evil: 但係我有抽濕機少開窗 已經"對付"o左鮮風口......都係咁 :em01:
G :em21: P

可以試下:
:idea: 其實大家要勤力一 D,要定期一個月搵一日留o係屋企,用1:99全屋清潔。
:idea: 如果吾得閑,都要將木、籐、竹、草等傢俬用1:99抺一次。
:idea: 平日就記得用 "嫡露" 洗衫、窗簾及布質物件。
相信會好少少。 :wink:

[quote:4659a37543="Jeffrey & Shirley"]可以試下:
:idea: 其實大家要勤力一 D,要定期一個月搵一日留o係屋企,用1:99全屋清潔。
:idea: 如果吾得閑,都要將木、籐、竹、草等傢俬用1:99抺一次。
:idea: 平日就記得用 "嫡露" 洗衫、窗簾及布質物件。
相信會好少少。 :wink:[/quote]

我已經每個星期有抺屋企 但唔會次次用1:99去抺牆 :roll:

乜發霉關個鮮風事o既咩?
Rambler Crest Soccer Club

[quote:e333c14f85="gp"][quote:e333c14f85="Jeffrey & Shirley"]可以試下:
相信會好少少。 :wink:[/quote]

我已經每個星期有抺屋企 但唔會次次用1:99去抺牆 :roll:[/quote]
咁就每次用下好 D 喇! :em11:

[quote:312fb693e6="Eddy Lam"]乜發霉關個鮮風事o既咩?[/quote]

唔知呀 :roll:  我想問個鮮風系統係唔係已經有改善? 前幾日我除去封住鮮風口o既膠紙 發覺條膠紙唔係好dirty.

我聽同事講,其實佢地屋企近日都有出現發霉情況!

p.s.佢家住Statin!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!