藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 12589|回復: 22
打印 上一主題 下一主題

發霉情況 [複製鏈接]

吾知大家﹐家中有無發霉o既情況呢﹖ :?:
而且是否嚴重﹖

開左抽濕機都有發霉.......討厭呀!!!!

嚮邊樹??
上年有ar...今年未搵有冇睇睇先
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

我放0向書房個書櫃仔 好多霉....好核突 :dead:

廁所浴缸膠邊就時時都有發霉!!!
:em09:

成屋都冇喎,唔通我未搵到???

milk 請問你以上"第十七次業主委員會會議"D時間係咪真架,其實想問呢個會係邊個負責架,係咪只有業主參與? 有冇RC管業處等等既人出席架?

[quote:15cd47e1d3="一家四口"]
milk 請問你以上"第十七次業主委員會會議"D時間係咪真架,其實想問呢個會係邊個負責架,係咪只有業主參與? 有冇RC管業處等等既人出席架?[/quote]

1)時間係真架!
2)二零零四年十二月因應藍澄灣整個物業(包括酒店、泳池、會所、停車場、商場及我地服務式住宅)之大廈公契規定,經過居民大會選舉後而產生出來,所有委員都是純義務性質之業主或業主授權的代表。
3)會議是由管理處交代每月事件之報告及跟進為主要骨幹

咁睇黎並吾係有抽濕機就無發霉,不過就機會少 D。 :wink:
但係無發霉,又吾係一定有抽濕機喎! :em18:
Anyway,多謝大家o既意見,因為我地屋企好多地方發霉,想買抽濕機。 :nowords:

[quote:a93b7b1c7f="R & M"][quote:a93b7b1c7f="一家四口"]
milk 請問你以上"第十七次業主委員會會議"D時間係咪真架,其實想問呢個會係邊個負責架,係咪只有業主參與? 有冇RC管業處等等既人出席架?[/quote]

1)時間係真架!
2)二零零四年十二月因應藍澄灣整個物業(包括酒店、泳池、會所、停車場、商場及我地服務式住宅)之大廈公契規定,經過居民大會選舉後而產生出來,所有委員都是純義務性質之業主或業主授權的代表。
3)會議是由管理處交代每月事件之報告及跟進為主要骨幹[/quote]

唔該晒

有抽濕機 唔係成日用 但冇發霉.
Rambler Crest Soccer Club