藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 13896|回復: 40
打印 上一主題 下一主題

[討論]-藍澄灣屋苑Official足球隊 [複製鏈接]

[quote:bd462e5818="EpSon"]今日同阿lok 講開無咩人入黎足球隊 其實都因為我地宣傳不足 可以的話 我地成為藍澄灣offical 的球隊 就可以借用 有關通訊作宣傳及介紹.[/quote]

關於EpSon有關球隊發展建議,為搜集各方意見,特此開thread討論。

歡迎發言!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

我先想到的是:

1. 球隊規章雖重新規範。
2. 球員資料及通訊管理有必要改善。
.....

咁係咪即係透過管理署響每座大堂張貼告示有關球隊消息呀?
Rambler Crest Soccer Club

[quote:6b6ebf47bc="Eddy Lam"]咁係咪即係透過管理署響每座大堂張貼告示有關球隊消息呀?[/quote]

你呢個可能係其中一個建議,但具體要我們在此商議好自家的想法和要求,再跟業委會請求合作的可能性。 (p.s. 業委會唔一定同意我們的請求。)

無論結果怎樣,值此整頓一下目前敗壞的球會業務也是有益的! :mrgreen:

問題可能唔係宣傳不足 以前出席過比賽o既隊員加加埋埋冇20人都有17-8人掛?佢地想踢波o既話每日花幾分鐘上o黎睇下有冇比賽就得 但我唔明報名o既人愈來愈少 唔知係咪覺得我地太屎波 定係佢地o既熱情減退o左呢?

[quote:73a45d764c="Eddy Lam"]問題可能唔係宣傳不足 以前出席過比賽o既隊員加加埋埋冇20人都有17-8人掛?佢地想踢波o既話每日花幾分鐘上o黎睇下有冇比賽就得 但我唔明報名o既人愈來愈少 唔知係咪覺得我地太屎波 定係佢地o既熱情減退o左呢?[/quote]

我都覺得只係宣傳不足 成個屋苑冇理由得十個八個踢
見過鬼就唔怕黑啦~

我覺宣傳不足是其一原因,覺3唔識7,是另一原因!
聽過有人說,一早知有呢個網和足球隊,但一直只是睇,無動力join。

咁佢地點先會有動力呢??  :?:
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:e59c9a8cde="dracula"]咁佢地點先會有動力呢??  :?:[/quote]

或者我地搵個星期日係5樓台擺個counter一邊招募隊員 一邊由領隊表演"的"波o黎吸引人囉... :

[quote:58ad0ecbe3="Eddy Lam"][quote:58ad0ecbe3="dracula"]咁佢地點先會有動力呢??  :?:[/quote]

或者我地搵個星期日係5樓台擺個counter一邊招募隊員 一邊由領隊表演"的"波o黎吸引人囉... :[/quote]

:x 我地而家好正經講o緊呢個問題 你竟然.....提出咁好o既建議!  8)
見過鬼就唔怕黑啦~