藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5142|回復: 13
打印 上一主題 下一主題

有psp既你...請看... [複製鏈接]

有無人有玩Monster Hunter Portable? :mrgreen:

Re: 有psp既你...請看...

[quote:2605ad31ef="hales"]有無人有玩Monster Hunter Portable? :mrgreen:[/quote]

你借隻 game 俾我 我咪有得玩囉  :

[quote:c1e874b16b="saga"][quote:c1e874b16b="hales"]有無人有玩Monster Hunter Portable? :mrgreen:[/quote]

你借隻 game 俾我 我咪有得玩囉  :[/quote]

我想睇o下有無人玩阿
因為呢隻game可以online一齊打

[quote:512c8b2b06="hales"]

我想睇o下有無人玩阿
因為呢隻game可以online一齊打[/quote]

Hales 你拎返部 PSP 未呀?
等你緊你陪我連機拎 items 呀  :em06:

[quote:24cf16d544="saga"][quote:24cf16d544="hales"]

我想睇o下有無人玩阿
因為呢隻game可以online一齊打[/quote]

Hales 你拎返部 PSP 未呀?
等你緊你陪我連機拎 items 呀  :em06:[/quote]

你而家先玩MHP................ :sweat:

其實我都係剛開始玩..... :nowords:  (中文版)

[quote:b774d27651="Mr. & Mrs. FireFire"]其實我都係剛開始玩..... :nowords:  (中文版)[/quote]

之前係打到......完成所有村長1~6星任務...
集會所完成所有1~5星 打完四本之角升上 HR2 RANK
但係完全無辦法打羸集會所隻幻獸 (村長果隻就無問題)....and 電龍...
四本之角超麻煩...50分鐘之內要打哂兩隻一角龍....足足兩三個星期先過到...
MHP無疑係一個良好訓練 解難反應雙手活動能力...更加唔講得笑既係
訓練你既 耐性同EQ......事關集會所5星以上的任務只能用變態來形容... :nowords:

最後裝備係...
有Auto Mark功能 防毒功能一套(要混裝穿) Auto Mark超有用.....
黑刀二型 鬼斬破 淒(雙刀 但很少用) 我主要用大刀 大刀比較難用但熟練後係最好用的

tips 村長既任務用來收集材料做準備 集會所任務才是重點 趕快
升上去4星打然後不停打 大怪鳥之嵐 用來賺錢and 收集 上龍骨 做衣服...

saga你要拎乜野道具??

[quote:df91dbbc68="hales"]

你而家先玩MHP................ :sweat:[/quote]

無法子
之前用左好多時間玩三國無雙1 2 戰國無雙 同洛克洛克 ...
PS2 又要玩 戰國無雙2 Final Fatancy XII ....
全部都極度浪費時間 ....

十月底先開始玩Monster Hunter P 之嘛  :cry:  
同埋可以 PS2 MH2 連機  :  我上個月先入手 MH2 先開始玩

出年出 MHP2 之前要玩完個1   :evil:

[quote:d80393c933="hales"]

但係完全無辦法打羸集會所隻幻獸 (村長果隻就無問題)....and 電龍...
四本之角超麻煩...50分鐘之內要打哂兩隻一角龍....足足兩三個星期先過到...
MHP無疑係一個良好訓練 解難反應雙手活動能力...更加唔講得笑既係
訓練你既 耐性同EQ......事關集會所5星以上的任務只能用變態來形容... :nowords:

最後裝備係...
有Auto Mark功能 防毒功能一套(要混裝穿) Auto Mark超有用.....
黑刀二型 鬼斬破 淒(雙刀 但很少用) 我主要用大刀 大刀比較難用但熟練後係最好用的

tips 村長既任務用來收集材料做準備 集會所任務才是重點 趕快
升上去4星打然後不停打 大怪鳥之嵐 用來賺錢and 收集 上龍骨 做衣服...

saga你要拎乜野道具??[/quote]

我同 Ice 挑極村長天地都打唔贏...

我要搵人連機幫我搞掂個集會四本之角 ...
次次都唔夠時間...
咦 你打唔贏集會電龍 點整到鬼斬破架?
材料要十個電擊袋

我主要都係用大刀 有時用片手 間中用長槍
玩訓練所就用弩 最唔鍾意用大錘 ...
雙刀未玩過

得而家儲緊角龍牙去整天下無雙刀 打一次間唔中先得一隻... 要廿隻
無整黑刀2... 因為之後無得再升
諗住整完天下無雙刀 就去搵人連機打集會老山
拎老山角整 龍刀(紅蓮)

下個目標係鬼斬破刷 G 級電龍 :dead:
跟手返去打村長天地刷紅玉 ...

而家主要武器有:
大劍: 斬破刀 (電) 炎劍雄火龍 (火)
片手: 因陀羅 (電) 死亡麻痺 (麻) 毒戰斧 (毒) 海德拉咬 (毒)
長槍: 水晶之角 (水) 食人鬼槍

防具下面幾套: (唔計爪符)
自動追蹤+毒無效+麻半減 104 防
自動追蹤+暈眩無效 8x 防
激運+毒半減+麻半減 8x 防
匠+貫通彈強化 8x 防
搬運達人
彈調和
練金術

[quote:44c2e09dbb="saga"][quote:44c2e09dbb="hales"]

最後裝備係...

saga你要拎乜野道具??[/quote]

我同 Ice 挑極村長天地都打唔贏...

我要搵人連機幫我搞掂個集會四本之角 ...
次次都唔夠時間...
咦 你打唔贏集會電龍 點整到鬼斬破架?
材料要十個電擊袋

我主要都係用大刀 有時用片手 間中用長槍
玩訓練所就用弩 最唔鍾意用大錘 ...
雙刀未玩過

得而家儲緊角龍牙去整天下無雙刀 打一次間唔中先得一隻... 要廿隻
無整黑刀2... 因為之後無得再升
諗住整完天下無雙刀 就去搵人連機打集會老山
拎老山角整 龍刀(紅蓮)

下個目標係鬼斬破刷 G 級電龍 :dead:
跟手返去打村長天地刷紅玉 ...

而家主要武器有:
大劍: 斬破刀 (電) 炎劍雄火龍 (火)
片手: 因陀羅 (電) 死亡麻痺 (麻) 毒戰斧 (毒) 海德拉咬 (毒)
長槍: 水晶之角 (水) 食人鬼槍

防具下面幾套: (唔計爪符)
自動追蹤+毒無效+麻半減 104 防
自動追蹤+暈眩無效 8x 防
激運+毒半減+麻半減 8x 防
匠+貫通彈強化 8x 防
搬運達人
彈調和
練金術[/quote]

集會所6星都有電龍你打.....=.=
四本之角果時我打完兩隻角龍 時間係剩返唔夠一分鐘............. :nowords:
我覺得先打沙漠果隻會好少少 因為果隻好花時間打 如果你30分鐘之內殺唔死
沙漠果隻 大慨係可以giveup再打過喇.....