藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7146|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

想置業的人 [複製鏈接]

大家好
小弟是青衣老街坊想在本年置業藍澄灣聽說有人話貨櫃碼頭噪音勁光線強又有人說新建的高速公路可能會帶來空氣及噪音等等問題.
咁小弟就想問下大家有冇什麼意見 包括:
1. 哪一座比較好
2. 哪一單位比較好
3. 哪一層樓比較好
4. 哪一方向比較好
可否提供一些不同時間的實境相片給我作參考 h:

風境應該係第一至三座四十樓以上好D(因會高過前面既酒店),因為有海境。我住第一座,就唔多覺個貨柜碼頭好嘈喎,而夜晚既光線話唔光都冇人信啦,之但係閂左窗廉,我就唔覺得係問題囉。

條公路未開,空氣同噪音我就唔識估有幾大影響勒。

以上只係我一個人既意見!

有補充: 四十樓以上有海境既應該只係細單位果邊至有 大單位只係第一座有,仲只係得其中一個房至望到個海。

你要講下你D要求先!

好樓盤永遠都係大單邊、開陽、面積大、坐北向南!
但藍澄灣間隔一流、實用率高;貨櫃碼頭無乜大問題,問題反而係酒店!泳池好有Resort feel。
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

不如我地講下每一座o既好處同唔好處俾frankiesuen聽下...

我住第五座D室 好處係:
1. 可以直接搭lift落泳池同商場 其他座要行好遠.
2. 同碼頭及新建o既公路有一定距離 唔使怕嘈音及空氣問題.
3. 近小巴站
4. 大單位雖然望唔到海 但望住個開揚山景 都好舒服.
5. 有個出色o既前鋒住係第五座... :
6. 未諗到...

唔好處係:
1. 離會所遠
2. 大單位有西斜
3. 未諗到...
Rambler Crest Soccer Club

我sell下六座G單位 :

- G單位係大單邊,開揚,望住南橋,有海,遠望大帽山
- 有噪音,要刪窗,最好買高層

藍澄灣個價算係平,所謂一分錢一分貨,如果接受呢區,都幾抵架!
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
原居民2004~2013

[quote:aa1b6027c1="vivian"]我sell下六座G單位 :

- G單位係大單邊,開揚,望住南橋,有海,遠望大帽山
- 有噪音,要刪窗,最好買高層

藍澄灣個價算係平,所謂一分錢一分貨,如果接受呢區,都幾抵架![/quote]

補充:

好處:
- 近商場
- 多窗 而且每個窗都望到海景(低層都望到)
- 低層比對酒店及山景o既單位睇上去冇咁低
- 有陽光入屋但又不至於好晒
- 冬暖(唔知係唔係所有單位都係咁)

唔好處:
- 多塵
- 望到墳場及支煙x(唔識寫 ops: )

(我住vivian樓下o既)
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

[quote:4a6b2be96f="leemoksau"]我住vivian樓下o既)[/quote]

希望我沒有製造嘈音給您吧! 如有,告訴我!  
原居民2004~2013

唔該晒大家

唔該晒大家

我補充五座資料:

低層可以望到遠景及莫愁所講個支煙x  :
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊
G :em21: P