藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: milk
打印 上一主題 下一主題

這個過年有點忙 [複製鏈接]

我都想食春卷啊! :face13:

[quote:c0c1e6e0a6="Jeffrey & Shirley"]我都想食春卷啊! :face13:[/quote]o岩喇肥仔,下星期六我要整呀,如果您地食o既我就整多o的預埋啦! :wink: [quote:c0c1e6e0a6="Mr. & Mrs. FireFire"] :em20: .....[/quote]阿火,唔好打住,唔好打住,淨係得春卷o岩唔o岩你口味呢? :?:
:em09:

我又要 :zdevil:
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

[quote:99a24b0b68="leemoksau"]我又要 :zdevil:[/quote]OK~無問題!
下星期六(2月11日) 23:00 後自己撞上o黎我屋企就得喇~(唔好意思,因為之前有友人到訪團拜(唉~仲未拜完年),所以要到 23:00 打後先得 h: )
唔知又或者唔記得我地址o既就 PM/打電話同我聯絡啦! :em02:

喂喂~您地真係o黎至好,如果唔係o的春卷放o係度都唔知點算!!

好! 風雨不改.

可唔可以整果陣時上黎偷師呀?

[quote:265c32b27f="milk"]更加蒙查查的花生微豆雞腳髮菜湯 :mrgreen:[/quote]
我要學呢個
邊到買料 ga??
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:b8cc85c780="milk"]o岩喇肥仔,下星期六我要整呀,如果您地食o既我就整多o的預埋啦! :wink: [/quote]咁就最好不過喇!但係 Shirley 想同你一齊學整喎,吾知可吾可以呢? ops:

[quote:ff5b2a57e9="leemoksau"]好! 風雨不改.

可唔可以整果陣時上黎偷師呀?[/quote][quote:ff5b2a57e9="Jeffrey & Shirley"]咁就最好不過喇!但係 Shirley 想同你一齊學整喎,吾知可吾可以呢? ops:[/quote]莫愁&肥仔

基本上您地上o黎整係無問題,不過我今個星期六朝早唔o係屋企,而下午又會去紅綿路(您地都知咩事啦),
所以我會改o係星期五夜晚整,如果您地唔怕攰就上o黎啦!

[quote:ff5b2a57e9="diedsee"][quote:ff5b2a57e9="milk"]更加蒙查查的花生微豆雞腳髮菜湯 :mrgreen:[/quote]
我要學呢個
邊到買料 ga??[/quote]街市同八街都有!
花生、微豆、髮菜、蠔史都可以去o的南貨舖買到,鮮栗子去菜檔,
雞腳就去八街o既肉檔,o個度賣o既係新鮮雞腳,唔係急凍o架~

註︰如果用乾栗子就要前一晚浸定水,花生都可以o架,另外我覺得雞腳出水出耐o的就仲好,等佢無咁多油o麻!

[quote:2dfb0420f8="milk"]街市同八街都有!
花生、微豆、髮菜、蠔史都可以去o的南貨舖買到,鮮栗子去菜檔,
雞腳就去八街o既肉檔,o個度賣o既係新鮮雞腳,唔係急凍o架~

註︰如果用乾栗子就要前一晚浸定水,花生都可以o架,另外我覺得雞腳出水出耐o的就仲好,等佢無咁多油o麻![/quote]
邊間八街 ar 青衣城同新都會都唔覺新鮮雞腳wor
:zdevil: :zdevil: :zdevil:

[quote:07f85b56ed="diedsee"]邊間八街 ar 青衣城同新都會都唔覺新鮮雞腳wor[/quote]

新鮮雞腳對面街市有售