藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 5097|回復: 12
打印 上一主題 下一主題

有冇新數碼相機好介紹呀? [複製鏈接]

各位街坊
如題:有冇新數碼相機好介紹呀?
我想要輕巧方便的。
但又想玩下少少功能,但操控又唔想太複習。
高解像度。
thx
ops:
而家有三個願望,就係ng 洗做,有錢用,仲要有老公陪。hahahah~~~ 我地個web site 有新design 呀。 www.carrychris.com God Bless U ~ :em21:

Re: 有冇新數碼相機好介紹呀?

[quote:8367bc060c="carry&chris"]各位街坊
如題:有冇新數碼相機好介紹呀?
我想要輕巧方便的。
但又想玩下少少功能,但操控又唔想太複習。
高解像度。
thx
ops:[/quote]

通常有得玩功能既機都唔會係最輕巧果o的~ h:
你要有所取捨~
e.g. 你要有幾輕巧 and 你要玩乜野功能 :detective
不過其實部部都唔相差好多 去broadway試過哂邊部比較爽就買果部~ h:

HAHAHH.我估到Hales會俾到意見我0家喇 :>thank you.
因為我有一部sony 我覺得太大部喇,令我不是太想拎出街隨時snap
而家有三個願望,就係ng 洗做,有錢用,仲要有老公陪。hahahah~~~ 我地個web site 有新design 呀。 www.carrychris.com God Bless U ~ :em21:

我建意你帶張SD card去boardway 然後自己試機 插張卡入去影sample
再返屋企睇過o的sample先決定買邊部就最好了~

[quote:61e89d41ff="hales"]我建意你帶張SD card去boardway 然後自己試機 插張卡入去影sample
再返屋企睇過o的sample先決定買邊部就最好了~[/quote]

Boardway肯唔肯比你咁玩架.
重要係玩完至可能或者有機會轉頭先買喎.... :sweat:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

可以咖!! 咁當然你唔好拎10幾部試 先有一o的target
例如打算用幾錢 同埋牌子 拎三幾部試.......

[quote:280a54d7b8="hales"]可以咖!! 咁當然你唔好拎10幾部試 先有一o的target
例如打算用幾錢 同埋牌子 拎三幾部試.......[/quote]

我買機只會貪靚仔! :mrgreen:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

最近我都成日睇機仔,依然未能定斷。
類型林林種種,牌子,性能,質數,大小,厚薄,價錢,行貨,水貨......
要問自己需要甚麼
有些人要個機靚仔
有些人要個機輕巧
有些人要個機新款像數高
而我.... 好貪心  8)
要相片質數高又要夠wide(28mm)
所以選擇很少了   :face13:
原居民2004~2013

[quote:f8e0efef9f="vivian"]要相片質數高又要夠wide(28mm)
所以選擇很少了   :face13:[/quote]

今日報紙睇到Kodak出左部雙鏡頭DC仔,有23mm廣角鏡!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:f7a122f591="vivian"]最近我都成日睇機仔,依然未能定斷。
類型林林種種,牌子,性能,質數,大小,厚薄,價錢,行貨,水貨......
要問自己需要甚麼
有些人要個機靚仔
有些人要個機輕巧
有些人要個機新款像數高
而我.... 好貪心  8)
要相片質數高又要夠wide(28mm)
所以選擇很少了   :face13:[/quote]

買幾部咪可以符合你要求囉..... :
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]