藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: grassman
打印 上一主題 下一主題

無題! [複製鏈接]

[quote:5880b9dc92="grassman"]2007年啦,祝身體健康!

今年我會留意中國房產和旅遊/酒店,剛富起來的社會,房產價值是經濟的指標;而旅遊業是直受惠富裕的生活享受。[/quote]

這兩個星期一直盯緊其中一隻旅遊相關的(308)中旅,但因一直沒達到理想買入價,奈何昨日卻突然飆升了8.x%。 :em01:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:d7f65d56dd="H&H"][quote:d7f65d56dd="grassman"]聖誕鐘,買匯豐,(嫌貴的話)唔買匯豐都買交通,生活好輕鬆!

還有,如果中石油低過$8.5,我都會入番![/quote]我都好想佢快d低過8.5呀 依家買交通會唔會仲係貴左d呢???[/quote]

中石油回落接近100天線,中海油也低於100天線,油價也於昨日下降至4x~50,這兩公司近期趁石油低迷時不斷南征北伐,雖然現價不是十分吸引,但下星期會小注試市!

[quote:bb0003a727="grassman"][quote:bb0003a727="H&H"][quote:bb0003a727="grassman"]聖誕鐘,買匯豐,(嫌貴的話)唔買匯豐都買交通,生活好輕鬆!

還有,如果中石油低過$8.5,我都會入番![/quote]我都好想佢快d低過8.5呀 依家買交通會唔會仲係貴左d呢???[/quote]

中石油回落接近100天線,中海油也低於100天線,油價也於昨日下降至4x~50,這兩公司近期趁石油低迷時不斷南征北伐,雖然現價不是十分吸引,但下星期會小注試市![/quote]我反而入左隻中石化...
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:b209f8e39d="H&H"][quote:b209f8e39d="grassman"][quote:b209f8e39d="H&H"][quote:b209f8e39d="grassman"]聖誕鐘,買匯豐,(嫌貴的話)唔買匯豐都買交通,生活好輕鬆!

中石油回落接近100天線,中海油也低於100天線,油價也於昨日下降至4x~50,這兩公司近期趁石油低迷時不斷南征北伐,雖然現價不是十分吸引,但下星期會小注試市![/quote]我反而入左隻中石化...[/quote]

如果你是早前入的就恭喜你啦! :mrgreen:

俾佢搵到張藏寶圖,發達啦!

[quote:5173c5f112="XFNA"]2007年5月4日   10:11:00 a.m. HKT XFNA
股票快訊 - 中石油揚逾7.0% 母公司發現10億噸大油田  

香港 (XFN-ASIA) - 交易員稱 中石油(857.HK)母公司於渤海灣灘海地區發現儲量達10億噸大油田 為該公司30年的最大發現 消息刺激中石油股價急揚 升逾7.0% 今早10:07 該股升7.5%報9.6 最高見9.65 成交額13.32億港元。 中國石油天然氣集團宣布 於渤海灣灘海地區發現儲量規模達10億噸的大油田—冀東南堡油田 該油田共發現4個含油構造 基本落實3級油氣地質儲量10.2億噸 為該公司30年來的最大發現。 wkp/ec AFN  
[/quote]

乜(#5,#857)都咸魚翻生了
幾時到我隻?  :dead:
原居民2004~2013

[quote:bd9b4e9701="vivian"]乜(#5,#857)都咸魚翻生了
幾時到我隻?  :dead:[/quote]

你有乜野?

[quote:07ac52a7d2="grassman"][quote:07ac52a7d2="vivian"]乜(#5,#857)都咸魚翻生了
幾時到我隻?  :dead:[/quote]

你有乜野?[/quote]

唔通佢有8號仔??? :em07:  :em07:  :em07:  :em07:

哎,唔敢講啦,講出來笑死人......
唯有同佢鬥長命
又或者亞爺快d比佢藏寶圖啦!
原居民2004~2013

[quote:0a7932000f="vivian"]哎,唔敢講啦,講出來笑死人......
唯有同佢鬥長命
又或者亞爺快d比佢藏寶圖啦![/quote]

咪咁啦,個個人都有走漏眼的時候,講黎聽o下啦!