藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: grassman
打印 上一主題 下一主題

無題! [複製鏈接]

[quote:32d43d3d05="sunday"]你講HSBC是長線or短線呀... :wink:[/quote]

每個人都會認同HSBC是長線啦,我就會係依家呢D市況買匯豐,既唔錯失升市機會,萬一市場逆轉,防守力亦高。

p.s. 匯豐會在明年初進一步減低恆指比率!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:e998fa237c="grassman"][quote:e998fa237c="sunday"]你講HSBC是長線or短線呀... :wink:[/quote]

每個人都會認同HSBC是長線啦,我就會係依家呢D市況買匯豐,既唔錯失升市機會,萬一市場逆轉,防守力亦高。

p.s. 匯豐會在明年初進一步減低恆指比率![/quote]

長線啦 咪當做定期囉 我就係個仔出世時買左HSBC一直hold到而家 唔知到佢
18歲時會值幾錢呢?  :face13:
Rambler Crest Soccer Club

如果是長線的話,根據經濟學者的講法 8) ,HSBC什麼時候都可以入的啦...幾個月前,我就係呢個價賣出去 :dead: ...依家買番...會覺得自己好低能 :twisted: ...

當然...如果長線的話,就沒有什麼需要考慮... :wink:

[quote:589d4c4ef1="grassman"]聖誕鐘,買匯豐,(嫌貴的話)唔買匯豐都買交通,生活好輕鬆!

還有,如果中石油低過$8.5,我都會入番![/quote]

部分交通先走一轉  $7.1(11/20)  $7.45(11/23)   UP 4.8%

匯豐唔生性 $146.4(11/20) $146.5(11/23) 等!

講都唔信,一賣左就跌落o黎! :face13:

但放心,NOT BIG DUEL!

今日個市真係 :  :  : !

[quote:e9cc55a072="grassman"]今日個市真係 :  :  : ![/quote]

升到咁誇... :em18:
我重有少少都諗住放埋佢...
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

2007年啦,祝身體健康!

今年我會留意中國房產和旅遊/酒店,剛富起來的社會,房產價值是經濟的指標;而旅遊業是直受惠富裕的生活享受。

[quote:d9ec0a9490="grassman"]講都唔信,一賣左就跌落o黎! :face13:

但放心,NOT BIG DUEL![/quote]

HSBC 終於升翻ddd... ops:

[quote:1aa0c4de74="sunday"][quote:1aa0c4de74="grassman"]講都唔信,一賣左就跌落o黎! :face13:

但放心,NOT BIG DUEL![/quote]

HSBC 終於升翻ddd... ops:[/quote]

我在$139(200天線)時再買入,現打了個和! :mrgreen: