藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: leemoksau
打印 上一主題 下一主題

終於成功啦 [複製鏈接]

年度大不幸,我錯過了! :x
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

搵日啦...搵日...
:sweat: 突然間感覺得好大壓添. 等我整多幾次 等D水準穩定D先 h:
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

[quote:df01bb0d5b="leemoksau"]搵日啦...搵日...
:sweat: 突然間感覺得好大壓添. 等我整多幾次 等D水準穩定D先 h:[/quote]

唔緊要啦試食係白老鼠既工作o麻.... h:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:decee8f8df="leemoksau"][quote:decee8f8df="Tomato"]點整0架?好味喎...... :mrgreen:[/quote]

鮮奶約200ml 入微波爐叮2分鐘 加適量糖攪均 再叮2分鐘 攪凍少少 撞入新鮮薑汁中 待幾分鐘即成.
建議:
1. 用全脂奶 香D~濃D~滑D.
2. 落糖後試味 可偏甜少少 否則撞咗薑汁後就會偏淡.
3. 攪凍少少-->約70-90度
4. 撞咗之後不要動. 唔係叫你唔好動 係唔好動碗奶.
2-3分鐘後就食得了. :zdevil:[/quote]

我想問下0的鮮奶可唔可以煲滾佢 薑汁點樣榨汁? :?:

[quote:f25daf2254="Billy"]

唔緊要啦試食係白老鼠既工作o麻.... h:[/quote]

早D出聲嘛 我前前後後已經咗半公升薑汁奶了. :em18:

[quote:8e4a48d5b5="Sure Win"]

我想問下0的鮮奶可唔可以煲滾佢 薑汁點樣榨汁? :?:[/quote]

鮮奶可以煲滚 不過難控制溫度.

榨薑汁好易喳. 生薑洗淨去皮 用個刨刨(如圖)刨薑蓉 然後筆D汁出嚟就得了.
附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

[quote:9dbc355912="leemoksau"][quote:9dbc355912="Billy"]

唔緊要啦試食係白老鼠既工作o麻.... h:[/quote]

早D出聲嘛 我前前後後已經咗半公升薑汁奶了. :em18:[/quote]

下次要搵白老鼠時 記得搵我呀! :face13:

[quote:04c025621f="leemoksau"]榨薑汁好易喳. 生薑洗淨去皮 用個刨刨(如圖)刨薑蓉 然後筆D汁出嚟就得了.[/quote]喂喂~有o的薑磨專用o黎磨薑汁幾好用o架,幾蚊至十幾蚊就有交易喇!
:em09: