藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: dick queenie
打印 上一主題 下一主題

不如講下以前的好睇電視劇集 [複製鏈接]

[quote:40aeeaeae8="bikbark"]
"筋肉人"嘛,勁正,最正係隻歌呀,"牛肉麵,頂瓜瓜,味道確唔同,xxxxx,我足足食o左三百年,食到興起,就落手'拿'" (xxxxx係因為小妹唔記得o左歌詞,並唔係三級o野)
[/quote]

xxxxx = 營養又唔差

[quote:a9c1d4d2c7="saga"][quote:a9c1d4d2c7="bikbark"]
"筋肉人"嘛,勁正,最正係隻歌呀,"牛肉麵,頂瓜瓜,味道確唔同,xxxxx,我足足食o左三百年,食到興起,就落手'拿'" (xxxxx係因為小妹唔記得o左歌詞,並唔係三級o野)
[/quote]

xxxxx = 營養又唔差[/quote]
無錯啦,唔該晒saga, :em11:
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

: 好有共鳴呀! 原來大家年紀差唔多喎!

我記得"淘氣小雪兒"好似講兩兄弟鍾意一個收養番o黎o既細妹.

不可不提o既"一休和尚"呀!

重有 "高達"同"小甜甜" 呀 !  :em11:

唔知大家重記唔記得當年每逢星期日早上八點都會播卡通播到十二點 !?  

當時八點"無線"播"小甜甜" "麗的"播"高達".  攪到成日同家姐爭電視睇 !  :em20:  你地會唔會o架 ?
Simpsons

嘻嘻!我未睇過小甜甜0架!:roll:  :roll:
我好彩喎!我以前返上晝班,我姐姐、妹妹返下晝班 所以無人同我爭電視睇

其實430穿梭機裏面d短劇都好好睇,首選當然是"黑白疆屍"啦!
我記得以前430穿梭機有個天才表演0既項目,有一次有個細路表演吹笛(吹到五音不全,不堪入耳0個隻),吹完個女主持話:“真係好聽喇!”跟住周星馳就話:“0下.....乜你知佢吹咩咩?”我當時真係覺得好震撼0架!

劇集仲有“香城浪子”,莊靜宜係"牛雜婆",黃日華成日"吹兵兵",梁朝偉係好靚仔0既子謙!

有無人記得有套野叫"老洞" 每次賣廣告時,都會有把極其恐怖0既聲叫
"老~~~~~~洞~~~~~~~ :em07: "次次都要揞耳仔 嚇死細路仔嘛! :em20:

[quote:59513c6bdd="Tomato"]

有無人記得有套野叫"老洞" 每次賣廣告時,都會有把極其恐怖0既聲叫
"老~~~~~~洞~~~~~~~ :em07: "次次都要耳仔 嚇死細路仔嘛! :em20:[/quote]
係呀,好驚嚇o架,但係最驚係完全唔知套戲講乜o架
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

咁...你地記唔記得......發現彎
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:5c1e5dce1d="dick&queenie"]咁...你地記唔記得......發現彎[/quote]

~~~~
咩0黎0架?? :?:

[quote:1f4f7ee386="Tomato"][quote:1f4f7ee386="dick&queenie"]咁...你地記唔記得......發現彎[/quote]

~~~~
咩0黎0架?? :?:[/quote]
:?: 真係一大疑團呀  :?:
但係我問阿哥,佢又話真係好似有套咁o既o野喎