藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: dick queenie
打印 上一主題 下一主題

不如講下以前的好睇電視劇集 [複製鏈接]

[quote:f5d8354fc7="Agnes&Henry"][quote:f5d8354fc7="Tomato"]記唔記得"新難兄難弟"?
有一場講奇哥佢地以為源哥死左 源哥食住隻香蕉奇哥望到個影以為見到伸俐鬼...... :em18: 當時呢幕真係好鬼搞笑 我仲聽到全層樓0既人都0係度笑tim (因為我條村係井字型 所以回音特別勁!!!!!)  :em17:[/quote]

係呀...真係好鬼好笑......... 重播睇番我到笑到死.....

卡通呢...
女仔走唔甩係"我係小忌廉" "淘氣小雪兒"....
男仔走唔甩係"六神合體""小露寶".....
女仔男仔都走唔甩係"叮噹""忍者小靈精""IQ博士"[/quote]
"淘氣小雪兒"好多同學仔睇o架,不過睇到中段俾電視台cut o左,好似話太過唔適合小朋友睇......早幾年問朋友借本漫畫版o黎睇,發覺又真係PG都搞唔掂,cut都係應該o既
"我係小忌廉"嘛,當年真係有同學仔買o左神仙棒同小星環,叫我o地放學去佢屋企一齊玩,"小星環小星環,幫我解疑難"
其實以前真係電視播乜就睇乜,"黃金戰士","小雙俠",足球小將,"叮噹","IQ博士","Q太郎"......嘩,真係乜o野電視汁都"lo"晒
又有無人記得"怪物小王子"呢?
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:a54bfe1e7b="Tomato"]

克勤套 "不再少年時".........好瘦0既米家勇 :em04:[/quote]
以前d青春劇都幾掂o架,"中四丁班","不再少年時","淘氣雙子星",由王書麒年代變o左李克勤年代
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:545f65b89e="bikbark"][quote:545f65b89e="Agnes&Henry"][quote:545f65b89e="Tomato"]記唔記得"新難兄難弟"?
有一場講奇哥佢地以為源哥死左 源哥食住隻香蕉奇哥望到個影以為見到伸俐鬼...... :em18: 當時呢幕真係好鬼搞笑 我仲聽到全層樓0既人都0係度笑tim (因為我條村係井字型 所以回音特別勁!!!!!)  :em17:[/quote]

係呀...真係好鬼好笑......... 重播睇番我到笑到死.....

卡通呢...
女仔男仔都走唔甩係"叮噹""忍者小靈精""IQ博士"[/quote]
"淘氣小雪兒"好多同學仔睇o架,不過睇到中段俾電視台cut o左,好似話太過唔適合小朋友睇......早幾年問朋友借本漫畫版o黎睇,發覺又真係PG都搞唔掂,cut都係應該o既
"我係小忌廉"嘛,當年真係有同學仔買o左神仙棒同小星環,叫我o地放學去佢屋企一齊玩,"小星環小星環,幫我解疑難"
其實以前真係電視播乜就睇乜,"黃金戰士","小雙俠",足球小將,"叮噹","IQ博士","Q太郎"......嘩,真係乜o野電視汁都"lo"晒
又有無人記得"怪物小王子"呢?[/quote]呢d卡通真係部部都鍾意很想回到少年時................. ops:
"淘氣小雪兒"好鍾意 尤其係佢首主題曲...........
"慢步樹下那夕陽窺探我像要送我更多快樂自由斜陽在笑清風送片片花瓣伴風輕輕番個筋斗..........................."
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:3ab310f411="H&H"]"淘氣小雪兒"好鍾意 尤其係佢首主題曲...........

"慢步樹下那夕陽窺探我像要送我更多快樂自由斜陽在笑清風送片片花瓣伴風輕輕番個筋斗..........................."[/quote]

<- 有無人有 mp3
我好想要!  :

細個睇翁美玲射鵰 陳玉蓮神鵰 梁潮偉倚天 梁家仁天龍 ...
都好正  :em11:

不過都係喜歡睇大時代!

[quote:a0c0400903="bikbark"][quote:a0c0400903="Agnes&Henry"][quote:a0c0400903="Tomato"]記唔記得"新難兄難弟"?

卡通呢...
又有無人記得"怪物小王子"呢?[/quote]

~~~~~
IQ博士正呀~就係因為小雲 我先至變四眼妹咋! :roll: (我鍾意小寶寶 記唔記得佢係牛奶糖幾多號????)
你講0既"忍者小靈精"、""我係小忌廉"、"淘氣小雪兒","黃金戰士","小雙俠","足球小將","叮噹","IQ博士","Q太郎"......真係經典呀!我全部都有睇呀!"怪物小王子"緊記得啦!唔可以唔提"飄零燕"呀!!!!! :em04:  :em04:

近年0既"飛天少女豬事丁"、"長腿叔叔" (首歌好聽呀!)、"仙樂飄飄處處聞"都好好睇!

亞視早年0既卡通都好出色!我一生中至愛係..............touch
橙路...筋肉人....神奇小子.....山T女福星......星仔走天涯.......好睇到爆呀!

記唔記得"求知奇遇記"呢????呢~~~~~~點解點解 好快就知道點解!

記唔記得430穿梭機裏面隻太空怪物叫乜名????

好似返左去童年0禁!

有無人鍾意睇"天線得得b"????

"淘氣小雪兒"真係幾PG嫁 我好記得有一幕係男主角同個女仔係張床到 (我己家知道係咩咩完...) 跟住個女仔唔知問佢乜 跟住佢話.."我話我喜歡你o者 但我冇話到愛你喎..."... 跟住我亞媽口up up唔知乜 (好似話乜到俾得細路睇..) 跟住 佢...就熄左我部電視機........
>.<

仲有蘆精靈同傻豹呢.....

我鍾意相聚一刻呀...
ich liebe dich!! Wir heissen agnes&henry!! Wie geht es Ihnen? Alles gute aus Rambler Crest :) :) :)

[quote:f8e9028db6="Tomato"]
~~~~~
IQ博士正呀~就係因為小雲 我先至變四眼妹咋! :roll: (我鍾意小寶寶 記唔記得佢係牛奶糖幾多號????)
你講0既"忍者小靈精"、""我係小忌廉"、"淘氣小雪兒","黃金戰士","小雙俠","足球小將","叮噹","IQ博士","Q太郎"......真係經典呀!我全部都有睇呀!"怪物小王子"緊記得啦!唔可以唔提"飄零燕"呀!!!!! :em04:  :em04:

近年0既"飛天少女豬事丁"、"長腿叔叔" (首歌好聽呀!)、"仙樂飄飄處處聞"都好好睇!

亞視早年0既卡通都好出色!我一生中至愛係..............touch
橙路...筋肉人....神奇小子.....山T女福星......星仔走天涯.......好睇到爆呀!

記唔記得"求知奇遇記"呢????呢~~~~~~點解點解 好快就知道點解!

記唔記得430穿梭機裏面隻太空怪物叫乜名????

好似返左去童年0禁![/quote]
我無記錯o既話,小寶寶係牛奶糖4號
"筋肉人"嘛,勁正,最正係隻歌呀,"牛肉麵,頂瓜瓜,味道確唔同,xxxxx,我足足食o左三百年,食到興起,就落手'拿'" (xxxxx係因為小妹唔記得o左歌詞,並唔係三級o野)
我成日都唔明"神奇小子"點解唔知金麗華就係"神奇少女",明明一樣樣  :?:
重有已經升o左上神臺o既"超時空要塞",片尾隻歌正到不得了,個畫面係有隻真o既男人手一路揭本相簿,而本相簿入面全部都係Marcross d人物o既生活照(即係插畫)
唔記得430穿梭機o個隻怪物叫乜名啦,但係記得好似係有一大一小兩隻銀銀地色o既類似滑嘟嘟物體
好開心呀,同你o地傾返細路仔d生活好有共鳴呀  :em19:

[quote:967f31ca40="Tomato"]
~~~~~
[/quote]

小寶係牛奶糖四號