藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: dick queenie
打印 上一主題 下一主題

不如講下以前的好睇電視劇集 [複製鏈接]

[quote="Agnes&Henry"]

我仲鍾意京華春夢 (係睇重播)

仲有鍾意...唔記得叫乜名 係林文龍同朱茵 林文龍係電腦遊戲工程師 朱茵係佢創造.... (黎明唱主題曲 傻痴痴)

~~~~~
京華春夢.......好靚0既汪阿姐 :em04:
林文龍同朱茵0個套係"都市的童話"

其實最令人難忘0既電視劇應該係包青天 做到死唔斷氣0禁............

克勤套 "不再少年時".........好瘦0既米家勇 :em04:

記唔記得"新難兄難弟"?
有一場講奇哥佢地以為源哥死左 源哥食住隻香蕉奇哥望到個影以為見到伸俐鬼...... :em18: 當時呢幕真係好鬼搞笑 我仲聽到全層樓0既人都0係度笑tim (因為我條村係井字型 所以回音特別勁!!!!!)  :em17:

之後套咩神探李奇.....就差了,無里頭變左毛面超人。.....
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:1ca48f75d3="Tomato"]記唔記得"新難兄難弟"?
有一場講奇哥佢地以為源哥死左 源哥食住隻香蕉奇哥望到個影以為見到伸俐鬼...... :em18: 當時呢幕真係好鬼搞笑 我仲聽到全層樓0既人都0係度笑tim (因為我條村係井字型 所以回音特別勁!!!!!)  :em17:[/quote]

我只是記得名曲:

小寶寶,食蛋糕,(淡)仔"MUM MUM" 叔叔(喟)到,食過長大,大過冇壞,(淡)仔"MUM MUM" NG.... UN GU GU......... :em12:  :em12:  :em12:

唔知大家有冇興趣講埋卡通片呢 !?

我估 "高立的未來世界" 好多人都鍾意 !  o個兩條友仔非常頂引 d 腳趾重鬼咁好力 超攪野 !!!  :em11:  :em11:  :em11:

但係 o係好耐好耐以前 . . .  有一套叫 . . . "波仔奇遇記" .

我問過好多身邊同年代人 都冇一個記得 !!!  好無奈 好孤獨 好慘 完全找不到共鳴 . . .  :em06:

如果呢道有人記得就好啦 !!!   :em01:
Simpsons

仲有"衪來自天堂"都好好笑主提曲係"紅日"好有意思

[quote:475b5adcf1="Simpsons"]唔知大家有冇興趣講埋卡通片呢 !?

我估 "高立的未來世界" 好多人都鍾意 !  o個兩條友仔非常頂引 d 腳趾重鬼咁好力 超攪野 !!!  :em11:  :em11:  :em11:

但係 o係好耐好耐以前 . . .  有一套叫 . . . "波仔奇遇記" .

我問過好多身邊同年代人 都冇一個記得 !!!  好無奈 好孤獨 好慘 完全找不到共鳴 . . .  :em06:

如果呢道有人記得就好啦 !!!   :em01:[/quote]
是天是有個小朋友用yoyo令時光倒流的卡通呀?
我有少少印象呀!

[quote:b89cd66621="Tomato"]記唔記得"新難兄難弟"?
有一場講奇哥佢地以為源哥死左 源哥食住隻香蕉奇哥望到個影以為見到伸俐鬼...... :em18: 當時呢幕真係好鬼搞笑 我仲聽到全層樓0既人都0係度笑tim (因為我條村係井字型 所以回音特別勁!!!!!)  :em17:[/quote]

係呀...真係好鬼好笑......... 重播睇番我到笑到死.....

卡通呢...
女仔走唔甩係"我係小忌廉" "淘氣小雪兒"....
男仔走唔甩係"六神合體""小露寶".....
女仔男仔都走唔甩係"叮噹""忍者小靈精""IQ博士"
ich liebe dich!! Wir heissen agnes&henry!! Wie geht es Ihnen? Alles gute aus Rambler Crest :) :) :)

[quote:9b3bbea23b="abo&keung"][quote:9b3bbea23b="Simpsons"]唔知大家有冇興趣講埋卡通片呢 !?

如果呢道有人記得就好啦 !!!   :em01:[/quote]
是天是有個小朋友用yoyo令時光倒流的卡通呀?
我有少少印象呀![/quote]

估唔到終於都有人記得 重唔駛俾貼士 得好名都諗到 好多謝你呀 !  :em14:  好感動呀 !  :em06:

我重記得個故事講"波仔"個女朋友俾"撒旦"捉o左  :evil:  為救女友而與"撒旦"對抗.  :em10:  波仔可以令時間"停頓" 用"搖搖"做武器.  有一集重講波仔用"搖搖"打斷o左"撒旦"隻角 . . .  好緊張o架 !!!   :em13:  :em13:  :em13:

唔知講完之後會唔會有多d人記得呢 !  :!:
Simpsons

[quote:930ef1bdf7="H&H"][quote:930ef1bdf7="Tomato"]我至鍾意睇翁美玲d戲.........
天師執位雖然重播左幾次.......但係每次睇都覺得好正 (0個時睇完真係好想學法術0架!)苗喬偉好型0架!不過而家就.....................
我覺得翁美玲好靚同好得意 可惜...........[/quote]呀tomato 乜又咁.琝r你你你...........................究竟係咪...................另一個"我"呀 :em12: :em12:  :em12:[/quote]
我都係喎,點解咁o岩o架!
"天師執位"勁正,我諗我睇左好多好多次啦,隻歌又正,d詞寫得好好
"生鏽橋王",故仔唔係咁好,不過翁美玲就一人做兩個角色
"挑戰",有朝偉一齊做,翁美玲做女警
當然唔少得"射鵰"啦!
仲有套好似係叫"夾心人"定係乜o野,雖然都係翁美玲做,但因為係同鄭少秋,所以勁唔鍾意,都唔襯......
另外,有無人記得有一套叫"再版人"o既,係朝偉同嘉玲做o架,應該係佢地出道初期o既作品,好似係講類似複製人o既,不過真係唔係好記得d情節
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的