藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: milk
打印 上一主題 下一主題

對您比較深刻的電影~ [複製鏈接]

[quote:b03a6fbc6c="matthewlee"]世紀末暑假 (印象深係因為我都睇完都唔知up乜 連男女性別都攪不清!)[/quote]

冇錯. 有一種死唔眼閉o既感覺.

[quote:b03a6fbc6c="matthewlee"]日落巴黎(由頭到尾都是男女主角交談 漫無目的 直至完場)[/quote]

深海廿四小時(由頭到尾都係男女主角浸係大海中. 睇完有一種受騙o既感覺.)
馬蹄踏水亂明霞,醉袖迎風受落花。

[quote="leemoksau"][quote:ad6237237c="matthewlee"]世紀末暑假 (印象深係因為我都睇完都唔知up乜 連男女性別都攪不清!)[/quote]

冇錯. 有一種死唔眼閉o既感覺.

非常欣慰...我還以為是我自己水平低 沒有藝術素質 ! 根本就唔知up乜! 不懸疑又不恐怖 思維好混亂!

阮玲玉 (隔離個女同學喺咁依依哦哦...一路睇一路話唔明套戲講緊乜...要我解話...喂! 我夠唔明咯...)
舒德拉的名單 (有人好偉大同埋有人好慘)
三更(韓國嗰段...我同老公都睇到個心"bulb...bulb  bulb...bulb)

q.
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:0b252edc03="H&H"]一見到個topic 就只諗到 Titanic ~印象好深刻[/quote]呢套戲對我o黎講都好深刻,30%係因為劇情而深刻,另外o個70%係o黎自當時o係戲院內坐我前面o個位小姐,
我自己生得矮無得怨人,佢阻住我視線咁我咪側身睇囉,點知佢隔一陣就左拎拎,再等多一陣就右拎拎,成晚係咁左拎右拎,雖然套戲好浪漫,但我當時就成肚火 :evil:

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

[鋼琴戰曲]-內容真實,再加上男主角對八字眉,未睇戲情就已經愁定先!

[喜福會]-講述中國女性如何被人歧視,其實都幾悶! ops:
:em09:

冇人題4仔o既?
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:bc625d599e="grassman"]冇人話題4仔o既?[/quote] :HIT:
:em09:

[quote:02e41397b1="grassman"]冇人題4仔o既?[/quote]

有冇睇過一部叫....
四樓有四仔,四仔響四樓 ,去四樓搵仔,一定搵四仔。:em17: :em13:
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:1b525f22f4="grassman"]冇人題4仔o既?[/quote]

"女人那話兒"算唔算4仔呢?

[quote:76c207295e="milk"]

[喜福會]-講述中國女性如何被人歧視,其實都幾悶! ops:[/quote]

[天浴] --- 講文革 中國禁播

[quote:c5bbee2a00="dick&queenie"]"somewhere in time....."-----------係令到我感受到愛的悲痛
"rambo"-----------教我響孤獨中求存
"英雄本色"---------改變自己對朋友俠義精神價值
[glow=red][highlight=red]"碧麗莎的情人"---------????[/highlight][/glow][/quote]

阿的 What's tis? 係咪好浪漫 睇完之後令你有衝動 走去求愛/求婚呀? :?: