藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 2935|回復: 8
打印 上一主題 下一主題

吸納內地買家 [複製鏈接]

【明報專訊】和黃(0013)積極推售的青衣藍澄灣,持續「出招」吸納內地買家,除已落實首個內地睇樓團於「十‧一」黃金周到港外,同時與利嘉閣合作,安排數名精通內地方言的銷售員,向參觀人士提供貼身銷售服務。

和黃地產副董事總經理徐建東表示,藍澄灣首個睇樓團已落實於10月4日到港,團員約30人,由於該批內地人士已有簽證,所以能於短期內成行,除參觀該集團旗下樓盤外,同時會安排該批人士參觀長沙灣宇晴軒示範單位,及到集團旗下商場消費。至於在黃金周購入藍澄灣單位的買家,可獲贈3TO足金。

另利嘉閣為配合內地參觀人士,會派出多名「藍澄灣翻譯通」於售樓處,提供6種中國方言的講解,包括普通話、客家話、上海話、廣府話、福建話及圍頭話,以打破語言隔膜。

另一方面,該公司會伙拍本地銀行推出「國內人士置業按揭貸款服務」,利率為全期最優惠利率(P)減2.65厘。

我識講福建話喎... :wink:

damn......攪到cheap哂。
到時一定烏煙瘴氣。
永遠愛著您 :em21: [/code]

D 人買來投資啫

又一個恐怖故事來自email:

我隊BAND個BASS佬前兩個禮拜去尖咀小熊國個廁所方便
一開們見到一個大陸仔老粒緊一個西裝友!! 佢下意識大喝一聲!!
即刻走多兩條大陸仔同胞呢!! 一手推埋佢入去!! 同佢講話"唔使驚"!!
隻手就用茶餐廳0的餐刀係咁"桶"我個FRIEND個心口!! 我個FRIEND係咁掙扎!! 佢地之後好似一0的都唔驚咁斯斯然離開!!

我個FRIEND之後入醫院隻手聯0左47針!! 斷0左兩條神經線!!(好彩都重彈到BASS) 心口左上角0的肉一岩一忽!! 醫生話好彩隻手比隻錶擋一擋!! 心口岩岩中骨無傷內臟!! 情況唔算嚴重!!

差佬同佢落口供都話已經捉過廿幾三十個以自由行名義呢香港搵食0既大陸同胞!!
而尖咀同旺角為黑點!! 自由行0既好處大家都知亦好似好好咁!!
但香港0既治安亦可能慢慢變壞!! 大家自己一個人時可能要小心0的!!
由其是去廁所方便!! 真人真事!!
大家一定要小心!!

~~~~
所以話呢! 吸納佢地好唔好呢???????好擔心呀!!!

有錢買樓就唔會做呢d野啦 唔駛擔心 :

咁恐怖!!!!!!    :em03:

[quote:4d1af3f4ee="Tomato"]又一個恐怖故事來自email:

我隊BAND個BASS佬前兩個禮拜去尖咀小熊國個廁所方便
一開們見到一個大陸仔老粒緊一個西裝友!! 佢下意識大喝一聲!!
即刻走多兩條大陸仔同胞呢!! 一手推埋佢入去!! 同佢講話"唔使驚"!!
隻手就用茶餐廳0的餐刀係咁"桶"我個FRIEND個心口!! 我個FRIEND係咁掙扎!! 佢地之後好似一0的都唔驚咁斯斯然離開!!

我個FRIEND之後入醫院隻手聯0左47針!! 斷0左兩條神經線!!(好彩都重彈到BASS) 心口左上角0的肉一岩一忽!! 醫生話好彩隻手比隻錶擋一擋!! 心口岩岩中骨無傷內臟!! 情況唔算嚴重!!

差佬同佢落口供都話已經捉過廿幾三十個以自由行名義呢香港搵食0既大陸同胞!!
而尖咀同旺角為黑點!! 自由行0既好處大家都知亦好似好好咁!!
但香港0既治安亦可能慢慢變壞!! 大家自己一個人時可能要小心0的!!
由其是去廁所方便!! 真人真事!!
大家一定要小心!!

~~~~
所以話呢! 吸納佢地好唔好呢???????好擔心呀!!![/quote]

香港d報紙佬咁犀利.............如果單野係堅就一早上頭版..........同埋小熊王國係要比入場費喎............幾條友咁成舊幾水............都幾重本喎..............

近期聽到d銀行家同我老細吹水講國內同胞來港買樓..........

佢話大陸人根本唔會好多人來港買樓...........佢地幾可會係香港...........買層樓為左全年係香港往幾日咁不如去租酒店............話投資移民咁點解唔去加拿大等歐美地方................

我諗佢地黎都係睇下d裝修同羅埋佢舊金..............

Re: 吸納內地買家

[quote:bbc35da87b="carry&chris"]
我識講福建話喎... :wink:[/quote]

me too  8)