藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: bikbark
打印 上一主題 下一主題

林海峰是但o翕發花癲 [複製鏈接]

[quote:f3a0a16473="Jess&Burns"]
迫小姐 阿jan 今年到底開左幾多個show? ( <---到題呀 到題呀! )[/quote]
親愛的即時加小姐:

根據我們的資料,林海峰先生今年的演出如下:
林狗盃足球賽
向海峰狂呼NCMLive音樂會
林海峰是但o翕發花癲talk show
草蜢林狗我們一起發花癲演唱會

此致
趙逼迫
二零零五年十月二十三日
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

Re: 林海峰是但o翕發花癲

[quote:af9e93b06b="Kiliyan"][quote:af9e93b06b="bikbark"]今晚睇o左阿Jan個talk show,
一個好係林海峰o既表演,
內容可能無黃子華o既棟篤笑咁多社會話題,
有o既係一個三字頭(尾)男人o既瑣碎事,
成長,工作,家庭,老婆,女......

聽o左阿Jan好多年,
正如佢自己話“今晚應該有好多人係由聽軟硬開始聽佢“,
今晚就好似一班好耐無見o既朋友聚埋一齊開o左個party咁。

期待,2007 軟硬+達明

(噢,星期六又去聽“我們一起發花癲“)[/quote]

我前晚都睇左草蜢"我們的演唱會" 好正! 全場拍爛手掌! 差唔多每首歌都識唱..仲企晒起身跳舞..好開心! 都係一個聚舊既party咁...等你睇埋今晚場concert再傾啦~ :yeah: [/quote]

我都有企起身跳舞跟住唱呀!   :yeah: 最尾真係好唔捨得走 :em06: ...好在睇400...好正 :em19: ...草蜢個演唱會拍得住leslie最後個concert!   :em11:

睇完佢哋個演唱會之後...覺得以下呢啲歌好好聽...

半點心
lonely
abc
紅唇的吻
深淵(阿細唱0既)
原諒我是我(印象中好似係古天樂做寶麗金卡拉ok0既男主角)
我們都是這樣失戀的
忘情森巴舞
失落園
......

q.
永遠愛著您 :em21: [/code]

逼迫小姐 最近有無睇萬零個廣告 首歌"喜歡你"...係阿Jan唱0架!!

(題外話:當年我去睇克勤情情塔塔 都係開晒燈...我死唔肯走 同其他人勁嗌....終於克勤出返來....我心諗:你班人走咁快 蝕底晒......哈哈....)

[quote:1c4cfbda87="dick&queenie"][quote:1c4cfbda87="Kiliyan"][quote:1c4cfbda87="bikbark"]今晚睇o左阿Jan個talk show,

聽o左阿Jan好多年,
今晚就好似一班好耐無見o既朋友聚埋一齊開o左個party咁。

我前晚都睇左草蜢"我們的演唱會" 好正! 全場拍爛手掌! 差唔多每首歌都識唱..仲企晒起身跳舞..好開心! 都係一個聚舊既party咁...等你睇埋今晚場concert再傾啦~ :yeah: [/quote]

我都有企起身跳舞跟住唱呀!   :yeah: 最尾真係好唔捨得走 :em06: ...好在睇400...好正 :em19: ...草蜢個演唱會拍得住leslie最後個concert!   :em11:

半點心
lonely
abc
紅唇的吻
深淵(阿細吹0既)
我們都是這樣失戀的
忘情森巴舞
失落園
......

q.[/quote]

我睇200蚊咋..都有d悔無睇400呀...哈哈..我都有睇leslie最後個concert喎..又係有一part企起身跳舞架..正!!!!

其實草蜢好多首歌我都鍾意架...果時細個仲會用錄影機錄起佢地跳舞 跟住睇番帶同我細妹跟住佢地跳架...哈哈哈...真係好好回憶呀!!! h:
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)

[quote:39450b36b9="bikbark"]yeah yeah yeah
o尋晚睇o左我們一起發花癲,好正!
我成晚企起身又唱又跳,
阿Jan仲跳舞,搞到d人嗌到癲晒。
最最最特別係,原本11點半散場,紅館d燈都開晒,隊band走晒,o個把女聲亦都講o左“Thank you for coming Hong Kong Coliseum",全場人都起身走。
行行o下o既時候,熄大射燈o個陣閃o左一閃,d人就突然起哄企晒o係度唔肯走,
全場勁拍手大嗌encore,最終佢o地四個人真係出返o黎唱歌,唱“忘情森巴舞“
全場9成人都係企o係度一齊唱,仲要玩兩邊對唱,真係好high好high

我未試過o係紅館睇concert係開晒燈之後再叫到encore,真係好難忘
今年睇o左幾個好正o既演唱會:達明,草蜢,阿Jan,
我今日把聲沙晒,仲要走走地音,不過都係值得!

真係好期待好期待2007軟硬x達明[/quote]

你咁鍾意阿Jan 咁係咪朝朝聽903架? 前幾日佢自己打番上903講喎..你有無聽呀?? 仲聽到佢個女把聲添呀...幾攪笑.... :em04:
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)

[quote:365dcce068="Kiliyan"][quote:365dcce068="dick&queenie"][quote:365dcce068="Kiliyan"][quote:365dcce068="bikbark"]今晚睇o左阿Jan個talk show,

聽o左阿Jan好多年,

半點心
lonely
abc
紅唇的吻
深淵(阿細吹0既)
我們都是這樣失戀的
忘情森巴舞
失落園
......

q.[/quote]

我睇200蚊咋..都有d悔無睇400呀...哈哈..我都有睇leslie最後個concert喎..又係有一part企起身跳舞架..正!!!!

其實草蜢好多首歌我都鍾意架...果時細個仲會用錄影機錄起佢地跳舞 跟住睇番帶同我細妹跟住佢地跳架...哈哈哈...真係好好回憶呀!!! h:
[/quote]

咁你最鐘意佢哋邊首歌呀? :em04:

唔...我覺得蘇志威唱得好過以前好多...唱慢歌嗰陣把聲仲有啲啲似leslie添...但三個人嚟講...我覺得蔡一志把聲最好聽囉... ops:

q.
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:0117055c8d="Tomato"]逼迫小姐 最近有無睇萬零個廣告 首歌"喜歡你"...係阿Jan唱0架!!

(題外話:當年我去睇克勤情情塔塔 都係開晒燈...我死唔肯走 同其他人勁嗌....終於克勤出返來....我心諗:你班人走咁快 蝕底晒......哈哈....)[/quote]
我知呀 hehe!
(唔駛o下o下題外話喎)
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:a5ed40aa7a="Kiliyan"]你咁鍾意阿Jan 咁係咪朝朝聽903架? 前幾日佢自己打番上903講喎..你有無聽呀?? 仲聽到佢個女把聲添呀...幾攪笑.... :em04: [/quote]
朝朝都聽晴朗 不過聽得一個鐘咋 返到公司就無得聽......
但係我鍾意聽之前佢同阿芝個"男上女下"多d

前幾日? 係咪星期五呀? ai ya o個日唔記得拎收音機呀......  :em01:

[quote:6c109c7d6a="dick&queenie"]咁你最鐘意佢哋邊首歌呀? :em04:

唔...我覺得蘇志威唱得好過以前好多...唱慢歌嗰陣把聲仲有啲啲似leslie添...但三個人嚟講...我覺得蔡一志把聲最好聽囉... ops:

q.[/quote]
我聽o個晚都覺阿細好似唱得好o左 (定還是以前根本無機會俾佢唱呢?)
同埋佢一solo d人就好high 不過佢依家都多fans 可能d人覺得男人到三十幾好似佢咁先似男人o卦.

[quote:c47f4306f7="bikbark"][quote:c47f4306f7="Kiliyan"]你咁鍾意阿Jan 咁係咪朝朝聽903架? 前幾日佢自己打番上903講喎..你有無聽呀?? 仲聽到佢個女把聲添呀...幾攪笑.... :em04: [/quote]
朝朝都聽晴朗 不過聽得一個鐘咋 返到公司就無得聽......
但係我鍾意聽之前佢同阿芝個"男上女下"多d

前幾日? 係咪星期五呀? ai ya o個日唔記得拎收音機呀......  :em01:[/quote]

哈哈..係呀! 係星期五呀...我朝朝都聽架 因為較左alarm..嘻嘻~~
我都係聽一個鐘咋...要返工..