藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: dick queenie
打印 上一主題 下一主題

長江定和黃? [複製鏈接]

[quote:c9e31a2b12="H&H"] 所以我覺得唔一定係用料"差"[/quote]
me too!!

[quote:54afed0e6d="wicyh"][quote:54afed0e6d="H&H"] 所以我覺得唔一定係用料"差"[/quote]
me too!![/quote]

係真唔係呀....咁....我地咪可能有時會見過面?

Re: 長江定和黃?

[quote:f91aabc058="wicyh"][quote:f91aabc058="dick&queenie"][quote:f91aabc058="wicyh"][quote:f91aabc058="saga"][quote:f91aabc058="dick&queenie"]今日無聊上網,去和黃網站發現sell緊藍澄灣,但長江網站隻字不提。
小弟即時想........長江樓一直都給新地樓比下去,話CK樓幾咁差,
但好似冇人話過和黃樓唔好~~~~喎!
,好似我住香港南區,前有香港仔中心,後有海怡半島.....
又講下黃埔花園,都曾幾叫手屈一指的正樓及屋苑,佢地都係和黃喎。
而藍澄灣係和黃的,點解又比人借CK樓來插呢?  唔係好明 :?:[/quote]

因為好多都係長江和黃一齊發展 ~~[/quote]

你住WCH?[/quote]

yeah!!!
where are you.....? wicyh[/quote]

以前住WF[/quote]

咁...你而家去左邊呀

Re: 長江定和黃?

[quote:87fe877627="dick&queenie"][quote:87fe877627="wicyh"][quote:87fe877627="dick&queenie"][quote:87fe877627="wicyh"][quote:87fe877627="saga"][quote:87fe877627="dick&queenie"]今日無聊上網,去和黃網站發現sell緊藍澄灣,但長江網站隻字不提。
小弟即時想........長江樓一直都給新地樓比下去,話CK樓幾咁差,
但好似冇人話過和黃樓唔好~~~~喎!
,好似我住香港南區,前有香港仔中心,後有海怡半島.....
又講下黃埔花園,都曾幾叫手屈一指的正樓及屋苑,佢地都係和黃喎。
而藍澄灣係和黃的,點解又比人借CK樓來插呢?  唔係好明 :?:[/quote]

因為好多都係長江和黃一齊發展 ~~[/quote]

你住WCH?[/quote]

yeah!!!
where are you.....? wicyh[/quote]

以前住WF[/quote]

咁...你而家去左邊呀[/quote]

依家SSW

[quote:3755198e46="H&H"]被彈既其中一個原因係因為佢"平" D人成日話平野冇好野吖嘛 又話平即係用料cheap之頪囉! 這點真係好難講 雖然好多時都係 但我覺得唔一定囉! :roll: [/quote]

Expensive flats also have problems.  Best example is 浩劫灣一期 (Tower 3) it sold at $7000/ft but still have short piles.  Tierra Verde is another example...

浩劫灣.....冇計....高峯期的樓,而家都成為哂負資產
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:51a09ceed9="H&H"]被彈既其中一個原因係因為佢"平" D人成日話平野冇好野嘛 又話平即係用料cheap之頪囉! 這點真係好難講 雖然好多時都係 但我覺得唔一定囉! :roll:

我都有留意到廁所的花洒架真係幾特別 希望唔好係華而不實啦! :roll:

廚櫃和廁所的櫃鏡設計我都幾鐘意架!

其實係咪都要睇番邊個contractor架?? 始終同一個發展商都會有唔同既contractor嘛 係唔係架 :?:[/quote]

同埋地價都好重要
發展商用高價投個地皮返來
跟住樓市跌...
明知唔賣得貴 咁唯有用cheap d 既料 ...

[quote:d4d9ae9438="Ha&Kui"]

Expensive flats also have problems.  Best example is 浩劫灣一期 (Tower 3) it sold at $7000/ft but still have short piles.  Tierra Verde is another example...[/quote]

因利成便 對面酒店d石屎同我地好似...

內籠就當然差好多...

[quote:ed6d33f84b="dick&queenie"]浩劫灣.....冇計....高期的樓,而家都成為哂負資產[/quote]

o個時d樓貴唔代表好料
因為係地價貴 d收入去哂政府庫房同埋地產商 ~

大家要明白高價買入(地價) 低價賣出(樓市 跌) 與低價買入高價賣出之分別
雖然我未知收樓時會係點 :!: