藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 7669|回復: 36
打印 上一主題 下一主題

長江定和黃? [複製鏈接]

今日無聊上網,去和黃網站發現sell緊藍澄灣,但長江網站隻字不提。
小弟即時想........長江樓一直都給新地樓比下去,話CK樓幾咁差,
但好似冇人話過和黃樓唔好~~~~喎!
嗱,好似我住香港南區,前有香港仔中心,後有海怡半島.....
又講下黃埔花園,都曾幾叫手屈一指的正樓及屋苑,佢地都係和黃喎。
而藍澄灣係和黃的,點解又比人借CK樓來插呢?  唔係好明 :?:

Re: 長江定和黃?

[quote:212409817b="dick&queenie"]今日無聊上網,去和黃網站發現sell緊藍澄灣,但長江網站隻字不提。
小弟即時想........長江樓一直都給新地樓比下去,話CK樓幾咁差,
,好似我住香港南區,前有香港仔中心,後有海怡半島.....
又講下黃埔花園,都曾幾叫手屈一指的正樓及屋苑,佢地都係和黃喎。
而藍澄灣係和黃的,點解又比人借CK樓來插呢?  唔係好明 :?:[/quote]

因為好多都係長江和黃一齊發展 ~~

藍澄灣70%係和黃 30%係長江
因為大老闆都係李生 所以d人都混為一談
但其實係兩個唔同既管理層
我係隱形人  :em19:

[quote:73993ff580="saga"][quote:73993ff580="dick&queenie"]今日無聊上網,去和黃網站發現sell緊藍澄灣,但長江網站隻字不提。
,好似我住香港南區,前有香港仔中心,後有海怡半島.....
而藍澄灣係和黃的,點解又比人借CK樓來插呢?  唔係好明 :?:[/quote]

因為好多都係長江和黃一齊發展 ~~[/quote]

你住WCH?

其實我一直都有呢個想法(rc係和黃多過長實)好多時係報紙睇到長實講佢d新盤都唔會提rc.反而見到和黃就會提及rc.  所以我覺得rc的設計會係幾好(耐唔耐用就唔知呀o下). 大家有無留意到廁所的花洒係幾特別廚櫃和廁所的櫃鏡設計比起現時新既樓盤無咁普通.唔知你地又有無同感呢? :wink:

[quote:f23bf3d7e5="lamlam"]其實我一直都有呢個想法(rc係和黃多過長實)好多時係報紙睇到長實講佢d新盤都唔會提rc.反而見到和黃就會提及rc.  所以我覺得rc的設計會係幾好(耐唔耐用就唔知呀o下). 大家有無留意到廁所的花洒係幾特別廚櫃和廁所的櫃鏡設計比起現時新既樓盤無咁普通.唔知你地又有無同感呢? :wink:[/quote]被彈既其中一個原因係因為佢"平" D人成日話平野冇好野吖嘛 又話平即係用料cheap之頪囉! 這點真係好難講 雖然好多時都係 但我覺得唔一定囉! :roll:

我都有留意到廁所的花洒架真係幾特別 希望唔好係華而不實啦! :roll:

廚櫃和廁所的櫃鏡設計我都幾鐘意架!

其實係咪都要睇番邊個contractor架?? 始終同一個發展商都會有唔同既contractor吖嘛 係唔係架 :?:
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

賣得平主要原因係地價平

[quote:c9ff875e8d="wicyh"][quote:c9ff875e8d="saga"][quote:c9ff875e8d="dick&queenie"]今日無聊上網,去和黃網站發現sell緊藍澄灣,但長江網站隻字不提。

你住WCH?[/quote]

yeah!!!
where are you.....? wicyh

[quote:e042fbd9ea="wicyh"]賣得平主要原因係地價平[/quote]呢點我都知呀! 所以我覺得唔一定係用料"差" 當然又唔會係用料"上乘" 用"一般"既料而冇咩大問題出現已經係物有所值喇 :roll:
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:c7769e169c="dick&queenie"][quote:c7769e169c="wicyh"][quote:c7769e169c="saga"][quote:c7769e169c="dick&queenie"]今日無聊上網,去和黃網站發現sell緊藍澄灣,但長江網站隻字不提。

你住WCH?[/quote]

yeah!!!
where are you.....? wicyh[/quote]

以前住WF