藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: bikbark
打印 上一主題 下一主題

搵工agency? [複製鏈接]

Re: 搵工agency?

[quote:0cac5238dd="bikbark"][quote:0cac5238dd="Ice"]
我唔係呀  ops:

(我應該都將會.........................   :roll: )[/quote]
將會點呀?成為professional?[/quote]

唔係 係應該會返返去舊路  :roll:

Ice 你意思係咪放CV上d 搵工網站度?
anyway,唔該晒Ice同AgnesSarah,其實我已經開始搵緊工啦,不過未試過經agency搵,聽講話易搵d,所以想試下
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:eb7634d95d="bikbark"]Ice 你意思係咪放CV上d 搵工網站度?
anyway,唔該晒Ice同AgnesSarah,其實我已經開始搵緊工啦,不過未試過經agency搵,聽講話易搵d,所以想試下[/quote]

係~ jobsdb 係一個唔錯既選擇 有好多唔同種類既工. 絕大部份既公司都會用佢

搵 agent 係因為佢地要收你錢 自然會落力 d 幫你搵. 但前排個市太差 無乜公司請人 佢地都好難幫人搵到工. 宜家希望會好少少.

你其實想做邊類型既工呢? 或者我可以俾到 d idea 你用咩方法搵比較有效  :wink:

[quote:94e3637b60="Ice"]

係~ jobsdb 係一個唔錯既選擇 有好多唔同種類既工. 絕大部份既公司都會用佢

搵 agent 係因為佢地要收你錢 自然會落力 d 幫你搵. 但前排個市太差 無乜公司請人 佢地都好難幫人搵到工. 宜家希望會好少少.

你其實想做邊類型既工呢? 或者我可以俾到 d idea 你用咩方法搵比較有效  :wink:[/quote]

最衰我唔 smart
唔係我會叫 ice 獵走我  

[quote:bd08be2732="saga"]
最衰我唔 smart
唔係我會叫 ice 獵走我  [/quote]

我獵過架 你唔走之嘛  

以前(幾年前)我試過登recuit........不過都冇回音

年近歲晚 ! 大家有無諗過轉工呢 ?
我已經有同事提左"辭職信" 晤do 了 !
我自己就快要調去第二個部門....

我都開始有睇下jobdb 晤知大家有無好agency介紹 ?
JANICE :em11:

burns 升職.
===

恭喜晒 ! 幾時到你呀 ?
實情burn burn 做什麼職業 ?
JANICE :em11: