藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 積肥
打印 上一主題 下一主題

上網婚姻登記 [複製鏈接]

[quote:849945ddff="Jeffrey & Shirley"][quote:849945ddff="H&H"]我都係向7:59:55左右一click就入到喇~ 不過果日d friends用電話都打到 不過唔夠我快~~~我都攞到No.4[/quote]
因為我地簡既日子,勁多人搶,紅棉道八點半已經 Full 哂! :dead:[/quote]
no la 如果係超級好日 紅棉道o既籌應該會由平時o既23個加到去33個
而且大約會係5分鐘之內無晒 例如今年o既11月26號
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:04ec6c16ca="Sure Win"]
你錯啦! 我唔會再見到排我前後既人 因為我唔會係註冊處註冊. 我係聖堂舉行婚禮架 :wink: … 我覺得註冊處大細超 唔係註冊處註冊既人就唔可以上網羅籌 一定要親身去排隊 好慘架嘛 :em01:  而且果日只得我一個傻妹去排隊.
當日晨早八點去到尖沙咀註冊處排隊 已經見到條龍好長 好驚羅唔到籌 (當日只有42個籌) 見到有好幾個自由人排係龍頭 以為佢地續証 諗諗下黎度只係羅籌註冊 佢地應該唔會排錯隊 既然已經黎到 就等到八點九派唔到籌先至走 第日再黎過啦! 好彩 羅到籌仲一個早上就攪掂. h:[/quote]

佢老人家果個年代唔同架... :em16:
果時未有網上攞籌只可以係註冊處排隊.
如果係大好日重要同人鬥早. :em07:
有d人為左確保book到大好日同最好o既註冊處.
會早好多日去排隊.
重要請成個禮拜假去排.

我有個舊同事就足足排左七日七夜.(佢已經唔係排第一果個喇).
慘過依家好多架... :em07:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:e3f88dd585="bikbark"]例如今年o既11月26號[/quote]

我o個日都應邀做"戥穿石",仲租左RC車添!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

我地簡果日咪又係 紅棉路係8:07已經full左啦 但係好彩我地都排到no.7 仲簡到個.畬伅?都算係咁啦 我地都搵左唔少朋友幫手呀 好似打仗一樣呀

我都有朋友係26/11結婚喎 咁.?唔通真 係咁好日
:em21: 我地係一家人呀

[quote:baf007b071="Andrew & Jessica"]
我都有朋友係26/11結婚喎 咁.?唔通真 係咁好日[/quote]

我果晚都要去飲喎...
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:060204483b="Billy"][quote:060204483b="Andrew & Jessica"]
我都有朋友係26/11結婚喎 咁? 唔通真 係咁好日[/quote]

我果晚都要去飲喎...[/quote]
我其中一個姊妹o既朋友都係26/11
不過佢已經註o左冊 唔駛同人搶灘登記
o個日真係超級旺 見esdlife d人話登記唔到要提前註冊
要行plan b
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

Surewin

救命呀! 請問要幾耐之前去婚姻登記處攞張form架? 我0岩0岩打去tst問 佢只係叫我要打去預約時間 先好去攞張form呀! 因為佢話有時候walkin都未必攞到..咁係咪都係婚期的3個月前去呀?... :?:
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)

[quote:adf630c80a="Kiliyan"]Surewin

救命呀! 請問要幾耐之前去婚姻登記處攞張form架? 我0岩0岩打去tst問 佢只係叫我要打去預約時間 先好去攞張form呀! 因為佢話有時候walkin都未必攞到..咁係咪都係婚期的3個月前去呀?... :?:
[/quote]

我問左佢喇.
佢話婚期o既三個月內去.
for example 如你1月1日結婚就around10月1日~7日去囉.
你講果d預約時間唔係for行教堂架.
我地都係walkin.
你可以打去問每日有幾多街籌.
我recommend你搵日閑日早d去排隊(8點前到果隻).
因為星期六多數full晒.
有問題你直接打比sure win啦.

[quote:5d544a9ba3="bikbark"]火火 電話登記超麻煩 步驟又多又煩
一個唔該入錯資料或入得太急 要重新輸入或者會無晒反應
我試用o個陣 試過入錯o左資料 然後個系統無晒反應
跟住要重新再打去

上網登記就一定要之前搵一兩日o係8點最peak o個陣試o下
當然去到最尾個版面就唔好confirm 阻住人o地個位就唔好啦  :em16:[/quote]
唔該...到時都要zMd朋友幫幫手... h:

[quote:0d4b20a8a1="Billy"][quote:0d4b20a8a1="Kiliyan"]Surewin

[/quote]

我問左佢喇.
佢話婚期o既三個月內去.
for example 如你1月1日結婚就around10月1日~7日去囉.
你講果d預約時間唔係for行教堂架.
我地都係walkin.
你可以打去問每日有幾多街籌.
我recommend你搵日閑日早d去排隊(8點前到果隻).
因為星期六多數full晒.
有問題你直接打比sure win啦.[/quote]

Thank you Thank you h: ...i will call her later!
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)