藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 10519|回復: 36
打印 上一主題 下一主題

上網婚姻登記 [複製鏈接]

吾知八個人一齊上網登記夠吾夠人手呢?好緊張呀!
如果喜歡我 :face13: 但願早點收貨 :oops: 能這麼深愛你的只有我 :em21:

恭喜晒~

你一個人都兵分三路,勁喎!
:em09:

[quote:759a5bf0b2="milk"]恭喜晒~

你一個人都兵分三路,勁喎![/quote]
不過當日都係排21,而家仲未知簡吾簡到合心水既時間!慘! :em01:

[quote:185c74df66="Jeffrey & Shirley"][quote:185c74df66="milk"]恭喜晒~

你一個人都兵分三路,勁喎![/quote]
不過當日都係排21,而家仲未知簡吾簡到合心水既時間!慘! :em01:[/quote]

好過要親身去排隊. :em06: 仲要同0的自由人 阿叔同阿嬸爭崩頭...

積肥.....係上網好d定係打電話好d......... ops:

[quote:e28c2848cc="Mr. & Mrs. FireFire"]積肥.....係上網好d定係打電話好d......... ops:[/quote]
容許我講一講當日情況,
6個人加我同雪梨
我用兩部電腦一部電話(係RC),只有其中一部可以入到網站,電話打極都吾通。(不過亦有朋友話我知佢係用電話成功登記的。)
雪梨用電話情況一樣,都係吾通。
其餘6個用電腦o既朋友,只有兩個可以入到網站,不過亦有人20分鐘後話我知未入到個網。
對我來講電話無用,電腦就有八部,有三部可以同人搶。所以要搵多 D 家人同好友幫手先得,記住當日要搵 "香港早晨" 對錶,會好 D。
如有任何查詢,可直接致電給我。
Good Luck.

[quote:98a1805f9e="Sure Win"]好過要親身去排隊. :em06: 仲要同0的自由人 阿叔同阿嬸爭崩頭...[/quote]

親身排隊都好有feel架!  
排左5日,前後左右的夫婦都認識了!晚上天寒地凍,但大家諗到註冊目的,心情都熾熱非常。因排隊的人都是準備在同一日同一註冊處結婚,所以在結婚當日大家都會再次遇見,大家已會換上了華麗的婚紗禮服,而唔係認識時的牛記凹記、咬著zA包的可憐樣!
大家互相恭賀一番(打量下邊個新娘靚d),當然唔少得新人(s)合照啦!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:801f4f3383="Jeffrey & Shirley"][quote:801f4f3383="Mr. & Mrs. FireFire"]積肥.....係上網好d定係打電話好d......... ops:[/quote]
容許我講一講當日情況,
6個人加我同雪梨
我用兩部電腦一部電話(係RC),只有其中一部可以入到網站,電話打極都吾通。(不過亦有朋友話我知佢係用電話成功登記的。)
其餘6個用電腦o既朋友,只有兩個可以入到網站,不過亦有人20分鐘後話我知未入到個網。
對我來講電話無用,電腦就有八部,有三部可以同人搶。所以要搵多 D 家人同好友幫手先得,記住當日要搵 "香港早晨" 對錶,會好 D。
Good Luck.[/quote]
我當日都係同bikbark兩個人 兩部電腦去搶籌 :em12:

你之前有無事先練習一下? :em12:
你應該知道 在8:00:00之前的15分鐘他是"維修中"的...
但係你可以早一晚 用esdlife果個鐘同你個鐘set到同步
但係esdlife display出來果個時間 係有5秒鐘delay的
所以你要set到快過佢個鐘5秒...
然後....由你開始click到進入之後 大約是會花6~7秒左右.... :em12:
所以當你個鐘是54秒的時候就要click........

你也可以在之前一日test一下你由click入去到整個畫面display完
之後你close哂佢回到最初的畫面 再repeat一次 如是者repeat多幾次
每一個cycle要花幾多時間 到正式果日 在維修的時段一兩分鐘之前
你就可以開始你既cycle 直到成功登入.... :em12:

但係你要事先練習好哂輸入資料的位置 例如 打完個名之後 要press幾多次
tab再去到下一個entry位.... :em12: 因為快速輸入係好重要 直接會影響到你
第幾號籌 :em12:

其實好少人真係做到 8:00:00秒進入去 好多都係delay左幾秒 :em12:
只要你預計好時間 在 7:59:55秒左右click入去 計埋web browser所做既
hand-shaking時間 確保自己可以搶到頭果1~2秒 就可以成功避問o的
塞車時間了 :em12:
所以我拎到頭籌...哇咖咖咖~~~ :
但係我果日唔係勁好日 我在之前日一的8時搶灘練習中(果日係超好日)
都一樣係log唔到入去....呵呵~~~good luck man~ :em12:

以上是經過整整一星期的反覆練習+反覆peak hour搶灘實習中得出的結論 :em17:

[quote:1388c17a52="hales"][quote:1388c17a52="Jeffrey & Shirley"][quote:1388c17a52="Mr. & Mrs. FireFire"]積肥.....係上網好d定係打電話好d......... ops:[/quote]
容許我講一講當日情況,
6個人加我同雪梨
Good Luck.[/quote]
我當日都係同bikbark兩個人 兩部電腦去搶籌 :em12:

你之前有無事先練習一下? :em12:
你應該知道 在8:00:00之前的15分鐘他是"維修中"的...
但係你可以早一晚 用esdlife果個鐘同你個鐘set到同步
但係esdlife display出來果個時間 係有5秒鐘delay的
所以你要set到快過佢個鐘5秒...
然後....由你開始click到進入之後 大約是會花6~7秒左右.... :em12:
所以當你個鐘是54秒的時候就要click........

你也可以在之前一日test一下你由click入去到整個畫面display完
之後你close哂佢回到最初的畫面 再repeat一次 如是者repeat多幾次
每一個cycle要花幾多時間 到正式果日 在維修的時段一兩分鐘之前
你就可以開始你既cycle 直到成功登入.... :em12:

但係你要事先練習好哂輸入資料的位置 例如 打完個名之後 要press幾多次
tab再去到下一個entry位.... :em12: 因為快速輸入係好重要 直接會影響到你
第幾號籌 :em12:

其實好少人真係做到 8:00:00秒進入去 好多都係delay左幾秒 :em12:
只要你預計好時間 在 7:59:55秒左右click入去 計埋web browser所做既
hand-shaking時間 確保自己可以搶到頭果1~2秒 就可以成功避問o的
塞車時間了 :em12:
所以我拎到頭籌...哇咖咖咖~~~ :
但係我果日唔係勁好日 我在之前日一的8時搶灘練習中(果日係超好日)
都一樣係log唔到入去....呵呵~~~good luck man~ :em12:

以上是經過整整一星期的反覆練習+反覆peak hour搶灘實習中得出的結論 :em17:[/quote]
我係兩日前已經鍊左好多次 :wink: ,介試埋電話輸入時,寫底每次要輸入既資料,不過最後都係電腦比較快,電話最後只係 spare。 h:
其實最重要係邊道先接駁好,接好就馬上用最快既方法完成,盡快完成就可以了。當日九點鐘尖沙咀66個籌已經 full 哂!無諗過無心既情況下都簡左好日結婚添! :em04:
如果喜歡我 :face13: 但願早點收貨 :oops: 能這麼深愛你的只有我 :em21:

上面條友真係無得呀! :em18:
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!