藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4587|回復: 18
打印 上一主題 下一主題

牡丹樓 [複製鏈接]

forwarded

話說巫啟賢到中國大陸四川開演唱會,當天造成很大的轟動,這主辦單位的一位高幹很高興就對巫啟賢說,無論如何你一定要讓我請你吃飯,我請你去咱們四川最先進的"牡丹樓"餐廳吃飯,有牛肉。雞肉。魚肉等。巫啟賢心想, 哇!"牡丹樓"一定是四川很有名的百年老店,這下有口福了,反正是明天晚上的飛機就答應了。

隔天中午這高幹就派了一輛看來快瓦解的車子來接巫啟賢,巫啟賢又想,反正坐一下就到了,就隨之上。車子行駛了很久巫啟賢骨頭都快搖散了,巫啟賢就問還有多久才會到,這位高幹興奮的說,快到了就在前面看到沒,巫啟賢趕緊往車外望去,瞧了老半天就是沒瞧見"牡丹樓"的招牌, 只看到一個很大的英文招牌,高幹很高興的說,"牡丹樓"是咱們四川最先進的餐廳,有牛肉口味的,雞肉口味的,也有魚肉的。巫啟賢差點沒昏倒, 千里跋涉就為了來吃....
.....
......
.......
........
.........

你有無去過"牡丹樓"呢?唔知乜o野係"牡丹樓"?幫你唔到啦! hehe  :em12:
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

咪 m 記囉.... 仲要去埋民風最純樸的村落 - "侏儒村" 買衫

咁....又有冇人知道,響茶樓裡面,阿姐賣咩野點心係最喊濕最賤呢?^o^
永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:b3534b773b="wychan"]咪 m 記囉.... 仲要去埋民風最純樸的村落 - "侏儒村" 買衫[/quote]

G2000 一d都唔民風純樸喎 :

[quote:ec3f39ad40="dick&queenie"]咁....又有冇人知道,響茶樓裡面,阿姐賣咩野點心係最喊濕最賤呢?^o^[/quote]

dick&queenie 你地兩個玩鴛鴦戲水都夠"喊濕"啦..... :mrgreen:  :mrgreen:  :em03:  :em05:  :em16:

[quote:dc9009bbaf="wychan"][quote:dc9009bbaf="dick&queenie"]咁....又有冇人知道,響茶樓裡面,阿姐賣咩野點心係最喊濕最賤呢?^o^[/quote]

SAGA 你地兩個玩"煙央"戲水都夠"喊濕"啦..... :mrgreen:  :mrgreen:  :em03:  :em05:  :em16:[/quote]
你睇清楚啦,唔係saga呀
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:496be7010a="bikbark"][quote:496be7010a="wychan"][quote:496be7010a="dick&queenie"]咁....又有冇人知道,響茶樓裡面,阿姐賣咩野點心係最喊濕最賤呢?^o^[/quote]

dick&queenie 你地兩個玩鴛鴦戲水都夠"喊濕"啦..... :mrgreen:  :mrgreen:  :em03:  :em05:  :em16:[/quote]
你睇清楚啦,唔係saga呀[/quote]

sorry 弄錯了... 上次係佢屋企見到佢地係度... 開 .......... party唶

但今日上網竟然見到dick&queenie公然...... 唉..... 道德何在....

[quote:efa42c8d8e="bikbark"]你睇清楚啦,唔係saga呀[/quote]

andy 佢咁都認錯  8)

見個圖開始老土,咪換換囉。
咁~~~~即是有冇人知我條答案呀?
都係有同事之前問我架.....。
永遠愛著您 :em21: [/code]

andy 你仲未收工?