藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Jess and Burns
打印 上一主題 下一主題

有樓在手 VS 租樓 [複製鏈接]

[quote:cff96bf3ad="wychan"][quote:cff96bf3ad="Jess&Burns"]我諗我係bikbark 講那種人... 而家我對住間屋 愈黎愈覺得厭.
我已經得閒無事將d 公仔move 下位 等自已覺得有d 新鮮感. 又換過  d 相.
但都依然望到厭. 好想換晒d 傢私. 好想再relocate 過d 位置.( 不過被阻止)[/quote]

愈黎愈覺得厭 - 可能係你地婚後開始歸於平淡.... 你有你睇電視 佢有佢玩pda 咁 :dead:

我教你一個方法可以鈕轉呢個局面.....

就是每星期/每晚整d糖水呀 蛋糕呀 紅酒呀咁 叫我地呢班黃虫街坊上來吃喝玩樂...  :  包保你會越來越鍾意你屋企  :em12:[/quote]

我老公唔鐘意. 佢鐘意玩PDA . 最好唔好阻住佢..  :dead:
===

[quote:af357dca10="CJ"]Then maybe all what you mentioned (investment...) were just excuses to support your underlying desire to change env... :[/quote]

Hmm............都唔使問阿貴啦下嘛
===

[quote:69ed5d5bb1="Jess&Burns"][quote:69ed5d5bb1="CJ"]Then maybe all what you mentioned (investment...) were just excuses to support your underlying desire to change env... :[/quote]

Hmm............都唔使問阿貴啦下嘛[/quote]
哎呀 幫o左你口講埋tim

不過成日轉地區(or搬屋)好煩o架
不如少d留o係屋企(人o地老公唔好打我)+兩三年換d傢俬 得閒再將d擺設移o下位咁 可能已經解決o左個問題

p.s 所以我屋企d傢俬全部可以移位 hales已經想改o下書房d擺位
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:a4dfff53c6="bikbark"]
不過成日轉地區(or搬屋)好煩o架
不如少d留o係屋企(人o地老公唔好打我)+兩三年換d傢俬 得閒再將d擺設移o下位咁 可能已經解決o左個問題

p.s 所以我屋企d傢俬全部可以移位 hales已經想改o下書房d擺位[/quote]

我都好怕搬屋... :em18:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

如果lego賣傢俱就啱哂你地囉:

我反而越住越唔捨得.......雖然明知賣樓都可以賺少少 租樓又平過而家供樓....但係我都係鍾意自己有層樓多d......

我而家最想拆左個間房櫃.....

小心可能唔駛拆個間房櫃 唔知幾時就爛?

[quote:836849714b="Tomato"]我反而越住越唔捨得.......雖然明知賣樓都可以賺少少 租樓又平過而家供樓....但係我都係鍾意自己有層樓多d......

我而家最想拆左個間房櫃.....[/quote]

都可以租返藍澄灣架. 不過可以套返幾廿萬玩下
===

[quote:8bf301574e="Tomato"]我反而越住越唔捨得.......雖然明知賣樓都可以賺少少 租樓又平過而家供樓....但係我都係鍾意自己有層樓多d......

其實租樓唔係平過供樓架 因供樓有一part錢係你既本金 其實係儲緊錢架 而租樓就=wholly expenses so normally 租樓既錢係多過你既利息 人地租樓比你都要有回報啦 right?
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

[quote:7730b2a634="Jess&Burns"][quote:7730b2a634="Tomato"]我反而越住越唔捨得.......雖然明知賣樓都可以賺少少 租樓又平過而家供樓....但係我都係鍾意自己有層樓多d......

都可以租返藍澄灣架. 不過可以套返幾廿萬玩下[/quote]so 只有你套左個筆錢既投資回報係大過 > 你租樓比起你供樓所付多既錢 咁就有so.
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~