藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 龍我雷
打印 上一主題 下一主題

青衣藍澄灣不宜長期居住!? [複製鏈接]

[quote:0017ac8e6e="dick&queenie"]嘈就唔係嘈,不過就大灰塵D。
反而最大問題.............係...................???
呢度好多"淚眼殺星主角",攪到cheap哂。[/quote]
freeman

freeman
^^^^^^^^^
i dont agree
右一居對面右一城
美fu下面既大剩
太估城下面既plaza
型趣半島下面既青衣坊
全部都差不多每兩個行人就有一個freeman

我地rc plaza每4個行人就有一個hongkongnese 都唔太大問題

而且一般市民去causewaybay + mk 蒲蒲下
索慣佢地陣味就會比佢地同化
所以長線來說
freeman對rc價係冇impact既

[quote:86b89a4655="MP3"]你系咪想買??

我之前住在rc直至上個星期搬走住左足足有1年多少少
其實rc環境都唔錯間格實用同埋我又唔覺得嘈(我之前住中層內園景)
篇文章已經好outday事實已証明[/quote]

剛好相反
你想放盤?
你覺得RC環境唔錯又搬走,何解?

According to the supporting theory heeheehee I fully support and dare to say it is true and true for every estate in HK.  :

基本上 論噪音 香港無論那裡都一般厲害 就是而家搬去住村屋 都一樣有人賽車! 而且其他汚 例如空氣呀 食物呀咁 走得去邊?

這裡平均噪音量相信和其他屋苑相較不遠 如果你住過緑x新村abcd座 你才知道什麼叫做不能長住!

除此之外 作那文章的壹仔 到底有冇在入伙後跟進過丫 你覺得佢地d可讀性定可信性高d丫? 佢幾時叫過人買樓丫

p.s. 食飯一定會死的 因為中國以前死的人都食飯的!

8)
frankly speaking
the only major problem in rc is that the price go up slowly

this problem is really getting better in the past 1 year
the owner stopped the 'crazy sale'
because we do not urgently need money

we are actually slowly RAISING the marked price and saling price

you can see the (weekly)reports of Fanster that
we are having not many transactions
but the price is really going up

[frankly speaking again even you change the price to very low there may still be no one buying from you in the current situation RC is not known by many people]

:zdevil:  :zdevil:  :zdevil:

放心吧!  我層樓已經放出左成交埋.

搬因為預備小朋友讀書同校網問題 :em02:

其實我係好想買既只係搵平面圖既時間無意中發現到呢段野未問下囉
我本身都住緊村屋而且一直都係住係西貢所以就問一問...

我要11月先有錢比首期做9成如果樓市唔係升得勁既我一定會同大家做鄰居既 :
許多的改變 現在盼你知道 活在不知所措感情時候 我自己知道 昨日愛是不夠 每次遇誘惑 每次望你時 到最後發現能令你開心才重要

[quote:4bd0557e63="MP3"]放心吧!  我層樓已經放出左成交埋.

搬因為預備小朋友讀書同校網問題 :em02:[/quote]

明白哂,祝小朋友找到心意學校,學業進步,你們一家生愉快。 :em02:

[quote:4fba88087a="CJ"]
[quote:4fba88087a="lwl"][quote:4fba88087a="龍我雷"]
青衣藍澄灣不宜長期居住,大把 新 樓 選 擇 啦  :poor:
[/quote]
你講到藍澄灣一無是處,有乜新樓提供參考?[/quote]

According to the supporting theory heeheehee I fully support and dare to say it is true and true for every estate in HK.  :

基本上 論噪音 香港無論那裡都一般厲害 就是而家搬去住村屋 都一樣有人賽車! 而且其他汚 例如空氣呀 食物呀咁 走得去邊?

這裡平均噪音量相信和其他屋苑相較不遠 如果你住過緑x新村abcd座 你才知道什麼叫做不能長住!

除此之外 作那文章的壹仔 到底有冇在入伙後跟進過丫 你覺得佢地d可讀性定可信性高d丫? 佢幾時叫過人買樓丫

p.s. 食飯一定會死的 因為中國以前死的人都食飯的![/quote]
乜咁大反應呀,隨口問問啫,與你又有何相干呢? :?:
爭秋奪暑,天氣比較燥,係時侯叫CJ嫂煲啲夏枯\r
草給你解吓燥,下下火。
Before l make any decision l will collect more information and
Consider very carefully. Anyway thankyou very much for your advice.
According to your private message you are not a young manso next
time be mature ok.

P.S.有時吃豆腐也會啃死,世事無絕對 right!   :roll:

乜咁大反應呀,隨口問問啫,與你又有何相干呢?  
爭秋奪暑,天氣比較燥,係時侯叫CJ嫂煲啲夏枯
草給你解吓燥,下下火。
Before l make any decision l will collect more information and
Consider very carefully. Anyway thankyou very much for your advice.
According to your private message you are not a young manso next
time be mature ok.

P.S.有時吃豆腐也會啃死,世事無絕對 right!
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

我唔想搵文嗌
但就pinpin係gor d "collect more information"
害死我地全條村
我有一次睇x線電影話呢度高層70幾decibel
佢xzjkdaldk#!#@$#@呀
我住左咁耐低低低低低低低低低低低層都98%時間silent到耳仔wing呀

我地就係唔知做mud真係冇正面消息lor
真係要搵d女星去我地泳池woo低身
右走下光先沖起到呀

事實上呢度最唔掂既野係去Mud鬼傳煤都搵唔到架啦
自己feel下啦
"collect more information"都冇用
搵agent收料都要睇佢有冇良心
不個agent過唔住鬼知咩
[上呢個板都冇用 呢度唔比post架]