藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: P女
打印 上一主題 下一主題

婚後幾耐會生BB? [複製鏈接]

我都唔只一次見到d細路呼喝d父母 當父母係賓賓....令到我好想打佢地 :em20:

但係而家打鬧會比人話虐兒 d細路又識得報警拉自己父母...真係好難教0架!!!

[quote:6a04e3ab83="Tomato"]我都唔只一次見到d細路呼喝d父母 當父母係賓賓....令到我好想打佢地 :em20:

但係而家打鬧會比人話虐兒 d細路又識得報警拉自己父母...真係好難教0架!!![/quote]

你咁諗緊係死啦,唔係靠打鬧架!要以身作則,再用音波功,不停重複對佢既要求! :em11:

各位父母或想做父母或憺心做父母的,強烈介紹你地睇逢星期五晚8:00-9:00明珠台"Super Nanny",裡面有好多父母的反面教材和指導你處理方法,it works!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

原來咁多人都唔想生
但我覺得
仔女聽唔聽話 最大0既因素係睇你點教
3歲定80 聽人講bb3歲之前係重要時刻 當佢開始懂性 佢睇到乜同聽到乜都入晒腦 所以3歲之前要小心佢0既行為 唔好比佢學壞 小朋友最鍾意有樣學樣

但係對我來講 教唔係一個問題...
最大問題係 我唔願意比人湊 自己親人都唔想.....但係如果咁 我就返唔到工 返唔到工一家大細就會無飯食 (隻佬一個人搵錢好辛苦....)