藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 16461|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

好歌共賞 [複製鏈接]

[quote:94a89517c1="Jess&Burns"]唱得好唔好聽... 就見人見志. 不過我就好喜歡"流星花園" 中的道明寺  自始之後 我就覺得言承旭好靚仔o刺...

一公尺 <--- 又click la.

餐桌两边 黑咖啡冒着烟 曲折翻腾的弧线 模糊了双眼
你习惯没变 手指头敲打着玻璃杯 一整夜 不曾看我一眼

那条项链 软弱摊在眼前 亲手系上的思念 被你放了线
空荡的胸前 是他准备要接手的 世界 专程来告别
连再见都心不在焉

* 你在一公尺不到的面前 手拼命挥还是往下坠
眼神那么绝 冻结一切不让我挽回
我在一公尺之外的世界 一辈子回不了的原点
我这才发现 你离我有多么远 *

餐桌两边 没交集的情节 看着你渡日如年 等我说再见
你神情没变 把距离扩大得好遥远 一公尺
就好像一万个光年[/quote]

我鍾意呢首歌 :em04:

我又推介0下.....

*光良~~天堂*
牽著你在天空飛翔
這樣看世界不一樣
有了你在身旁笑的臉龐
世界或許 就這麼寬廣

*忽然就忘記了慌張
 人海之中你最明亮
 無意間的影響 漸漸擴張
 你豐富我 生活感想*

#何必尋找所謂的天堂
 原來我因為你 不想再去流浪
 情願平凡 不擁有一切也無妨
 有了你在心上 已然(經)是天堂#

講起國語歌 我真係好鍾意0架.....但係好多歌都搵唔返來聽lu...例如:

陳立強~~我愛你勝過這世界 (邰正宵都唱過 但係陳立強好d :em11: )
張克帆~~別在下雨天偷偷哭泣
蘇有朋~~我只要你愛我、擦肩而過
黃鶯鶯~~是否真愛我、我曾愛過一個男孩
梁靜如~~勇氣

仲有好多喎........不過我最鍾意係陳昇"把悲傷留給自己"

[quote:bf7b3579d7="Jess&Burns"][quote:bf7b3579d7="Tomato"]講起國語歌 我真係好鍾意0架.....但係好多歌都搵唔返來聽lu...例如:

陳立強~~我愛你勝過這世界 (邰正宵都唱過 但係陳立強好d :em11: )
張克帆~~別在下雨天偷偷哭泣
蘇有朋~~我只要你愛我、擦肩而過
黃鶯鶯~~是否真愛我、我曾愛過一個男孩
梁靜如~~勇氣

仲有好多喎........不過我最鍾意係陳昇"把悲傷留給自己"[/quote]

你而家係咪點歌呀?[/quote]

比你發現左我ge奸計 h: