藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: milk
打印 上一主題 下一主題

招呼好友~ [複製鏈接]

[quote:ed65b036fd="milk"]下次搵日如果或者可能有機會再整的話就預你倆的份量! :mrgreen: [/quote]
o黎句咁熟口熟面o既  :!:
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

朱C奶 :face13: .............我要食 我要食 我要食 :yeah:

[quote:15f817d8d8="Tomato"]朱C奶 :face13: .............我要食 我要食 我要食 :yeah:[/quote]

我都想食....... ops:  :face13:

[quote:7b8c34c785="bikbark"]o黎句咁熟口熟面o既  :!:[/quote]呢句係我o既口頭禪之一 :mrgreen: 好耐之前都曾經打過出o黎喇~ :wink:
[quote:7b8c34c785="加菲 & Melody"][quote:7b8c34c785="Tomato"]朱C奶 :face13: .............我要食 我要食 我要食 :yeah:[/quote]我都想食....... ops:  :face13:[/quote]抺話?妳地講抺話 :?: 撞聾聽唔到喎................. :em18:  :em18:  :em18:  :em18:  :em18:
:em09:

[quote:01cbc3a993="milk"]
[quote:01cbc3a993="加菲 & Melody"][quote:01cbc3a993="Tomato"]朱C奶 :face13: .............我要食 我要食 我要食 :yeah:[/quote]我都想食....... ops:  :face13:[/quote]抺話?妳地講抺話 :?: 撞聾聽唔到喎................. :em18:  :em18:  :em18:  :em18:  :em18:[/quote]

妳唔係撞聾~ 係盲!  :em05:
人地打字出o黎妳話聽唔到?? :x
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:376f6efef3="dracula"]人地打字出o黎妳話聽唔到?? :x[/quote]事實係聽唔到o麻~又要俾你鬧~ :poor:

(喂喂~我仲有o的o野要還番俾你呀(咪開心住,唔係錢呀o下 :em16: ),你幾時有時間?)

[quote:bfc9544e6c="milk"][quote:bfc9544e6c="dracula"]人地打字出o黎妳話聽唔到?? :x[/quote]事實係聽唔到o麻~又要俾你鬧~ :poor:

(喂喂~我仲有o的o野要還番俾你呀(咪開心住,唔係錢呀o下 :em16: ),你幾時有時間?)[/quote]

我唔係鬧妳....(點敢 Y :?....)
時間我幾時都有.... (冇時間咪即係時日無多?.... :em05: )
見過鬼就唔怕黑啦~

[quote:af44bcbf87="dracula"]時間我幾時都有.... (冇時間咪即係時日無多?.... :em05: )[/quote]唉~你諗多左喇,仲要諗埋一邊添,我意思唔係話你時日無多 :em16:
我意思只係話你時間無多咋,你太貪心喇,仲要! :em05:

Re: 招呼好友~

milk milk

請問炸中蝦點整?可唔可以敎我???????? :mrgreen:

many thanks... :face13:

係咪火太 :?:

題外話,您地八月七號會唔會到來一齊聚o下咁呢?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
炸中蝦

預備︰中蝦(份量隨您喜歡,大約半斤都足夠兩個人食o羅)﹑萬用炸粉﹑鹽﹑白胡椒粉﹑生粉及油。

將中蝦尾部以上去殼,o係蝦背界開少少(我懶冇做呢步),加入鹽﹑少許胡椒粉及少少油,撈勻後再加生粉再撈勻備用。
萬用炸粉+冰水+少許油開成脆漿,後將蝦放入脆漿中,繼而將拌上脆漿的中蝦放入滾油炸至金黃色就上得,食時加o的甜辣椒汁或沙律醬會好味好多!

註︰我開脆漿時沒有用什麼比例可言,只是隨意落一些炸粉﹑冰水﹑少許油就得喇;而萬用炸粉o係超市有得買!

祝成功

有製成品記住搵我倆公婆啊~ :face13: