藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 3453|回復: 3
打印 上一主題 下一主題

選擇題 [複製鏈接]

你要個:

1) 無禮貌但警覺性高o既看更 (e.g. 楊xx)或
2)有禮貌仲幫你開埋門 但係警覺性極低o既看更 (......唔記得留意佢個名)

今晚放工見到一個從未見過o既看更 佢非常好禮貌 一早已經企o係到幫你開門. 入到大堂等等o下lift 就見到五至六名男女走入大堂 衣著有少許"leung" 佢o地左望右望完好似好奇怪咁 跟住用普通話對話 :shock: . 我即刻問看更佢地係唔係入錯o黎!! 個看更先問佢地係唔係去酒店. 當時已經有個女人走入lift啦! :evil: 激鬼氣! 都唔知係唔佢開門俾d自由行入o黎 :x
G :em21: P

Re: 選擇題

[quote:493923752a="gp"]你要個:

1) 無禮貌但警覺性高o既看更 (e.g. 楊xx)或
2)有禮貌仲幫你開埋門 但係警覺性極低o既看更 (......唔記得留意佢個名)

今晚放工見到一個從未見過o既看更 佢非常好禮貌 一早已經企o係到幫你開門. 入到大堂等等o下lift 就見到五至六名男女走入大堂 衣著有少許"leung" 佢o地左望右望完好似好奇怪咁 跟住用普通話對話 :shock: . 我即刻問看更佢地係唔係入錯o黎!! 個看更先問佢地係唔係去酒店. 當時已經有個女人走入lift啦! :evil: 激鬼氣! 都唔知係唔佢開門俾d自由行入o黎 :x[/quote]

兩樣都唔要  :em05:  ...有禮貎(服務行業)同警覺性係做警衛0既其中必需條件...基本上呢庶警衛人數係好多...多到你都唔知邊個打邊個...但冇一個係完完全全正常地function到警衛應有0既本份同責任...一個就話唧...唉 :dead: ...我以前住嗰庶...同有時去啲朋友仔0既屋企...(咁啱都係新鴻基管理...但唔係新樓)...都發現佢哋好專業...但呢庶真係不知所謂...就算你話可能佢哋人工平...啲質數係咁上吓0架喇...(平得過麥記?! :?: ...人哋麥記啲員工平均啲service都做唔錯0架噃)...都唔係個個都唔掂0架...真係救命... :em14:

q.
永遠愛著您 :em21: [/code]

如果一定要揀 我會揀1.....楊叔叔雖飄忽 但係話晒都好係好人 咁佢又唔係勁無禮貌 (自從去完澳門坐過架無良的士之後 先知乜野係天下間最無禮貌 :x  )

[quote:5cd8bc587f="Tomato"]如果一定要揀 我會揀1.....楊叔叔雖飄忽 但係話晒都好係好人 咁佢又唔係勁無禮貌 (自從去完澳門坐過架無良的士之後 先知乜野係天下間最無禮貌 :x  ) [/quote]我都係揀1 其實我唔覺得佢冇禮貌 唔講一句普通寒暄說話都唔係代表冇禮貌啫 有乜所謂呢 佢做好佢本份咪ok囉!
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~