藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Eddy Lam
打印 上一主題 下一主題

報名處 Aug 06 (星期六)晚上8-10 葵芳運動場硬地(即新都會對面) [複製鏈接]

[quote:77e9482691="EpSon"]佢地平均個人技術都比我們好 組織及送波流暢度亦比我們好.
若我們要win 就得要想想策略.
我看到一點 下次我地踼的時候 都先從這點出發. 就是 "幫波".
我地將個波交左俾隊員 好多時自己再去走位 同時間無其他人幫hold 波那個人 令到hold 波那個就一打一 很容易失波. 我們要多d留意隊員. 例如A俾個波阿B 若果A走位 C就要走近B 一來看看B 會否俾波佢 二來令對手的防守更散.
大家俾D意見呀 要打出一個屬於RC的足球模式.[/quote]

"幫波".我會努力嘗試你說的模式............但老人家氣力有限.

你的傷好了些嗎?

[quote:1a7b2fb10f="nigelyvr"]唔好氣餒下次再鬥過佢哋許勝不許敗。[/quote]

YEAH! 許勝不許敗,但先要關手機呢   

[quote:ed5f038beb=""]我o地更能活用車輪戰之威力哈哈!!!!!!!
[/quote]

我係想highlight呢句比大家!

其實我唔慣指指點點,只係想人人有得玩,所以唔該無氣就自己出場,有氣既就表示下等出。

我都係鍾意做球員,乜鬼都唔理,衝出去踢到"扯蝦"先返黎!
GK新聞台 ** 我住在這裡是因為我有精神病,不是因為笨!

[quote:ca16acb2eb="grassman"][quote:ca16acb2eb="grassman"][quote:ca16acb2eb=""]我o地更能活用車輪戰之威力哈哈!!!!!!!
[/quote]

我係想highlight呢句比大家!

其實我唔慣指指點點,只係想人人有得玩,所以唔該無氣就自己出場,有氣既就表示下等出。

我都係鍾意做球員,乜鬼都唔理,衝出去踢到"扯蝦"先返黎![/quote][/quote]

一隊波點都要有個領隊指揮o下先得o既 如果唔係就成盤散沙ga la...
Rambler Crest Soccer Club

Agree

[quote:1f5c48696f="EpSon"]佢地平均個人技術都比我們好 組織及送波流暢度亦比我們好.
若我們要win 就得要想想策略.
我看到一點 下次我地踼的時候 都先從這點出發. 就是 "幫波".
我地將個波交左俾隊員 好多時自己再去走位 同時間無其他人幫hold 波那個人 令到hold 波那個就一打一 很容易失波. 我們要多d留意隊員. 例如A俾個波阿B 若果A走位 C就要走近B 一來看看B 會否俾波佢 二來令對手的防守更散.
大家俾D意見呀 要打出一個屬於RC的足球模式.[/quote]
用小d 高波...用多d 地波...交快d ... 一兩腳波就將個波送到人地禁區頂..咁就好大機會入到波啦....

呢個我都好同意 今次我地(我自己)做錯晒. 高波係弱項 但今次我地野野都高波俾人.
我地都曾經試過地波幾腳就傳到入禁區. 打地波 要大家更加互信之餘 走動要更多 正如之前幫波的概念 你唔幫 好難下下有靚位交.

[quote:b1e0e2890d="EpSon"]呢個我都好同意 今次我地(我自己)做錯晒. 高波係弱項 但今次我地野野都高波俾人.
我地都曾經試過地波幾腳就傳到入禁區. 打地波 要大家更加互信之餘 走動要更多 正如之前幫波的概念 你唔幫 好難下下有靚位交.[/quote]

....原來...我仲未得到大家既信任.... :em01:
我會再努力d架啦