藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 4475|回復: 6
打印 上一主題 下一主題

我的麻煩鄰居 [複製鏈接]

我隔離單位係新搬入o黎o既 但最近發覺佢地成日張d垃圾放係大門口 有時個d冷飯菜汁流到一地都係臭到死 我地已經打去管理處complain過好多次 佢地都唔理... 面係人俾 架係自己丟 希望你地自律下 唔好逼我出手呀!!!  :evil:
Rambler Crest Soccer Club

點解放係大門口? 佢自己個門口??
禁佢自己咪都好唔方便 ??  :?:

我都有個鄰居(唔知邊個單位)鍾意將袋垃圾放係第一同第二道防煙門之間個位.
又係有冷飯菜汁流到一地都係. :evil:
差一道門都唔放埋入垃圾筒.
怪人???? :?:
[scroll][shadow=yellow]http://leemangkit.spaces.live.com/[/shadow][/scroll]

[quote:984460179d="Stephen@RC"]點解放係大門口? 佢自己個門口??
禁佢自己咪都好唔方便 ??  :?:[/quote]

佢放係自己門口 我都唔明 搞到一陣臭味咁 自己都忍受唔到啦.  :em05:
不過complain o左咁多次之後 由禽晚到而家都冇見佢地擺d垃圾
出o黎喇.  

[quote:03ab0d1cdf="Billy"]我都有個鄰居(唔知邊個單位)鍾意將袋垃圾放係第一同第二道防煙門之間個位.
又係有冷飯菜汁流到一地都係. :evil:
差一道門都唔放埋入垃圾筒.
怪人???? :?:[/quote]

唉...呢個世界真係乜人都有...

佢地會唔會住慣公屋
以為有人"倒垃圾"呀?~.~
Home: http://www.celialee.net

[quote:d8ed6b3129="小豬^m^"]佢地會唔會住慣公屋
以為有人"倒垃圾"呀?~.~[/quote]

呢個好明顯係一個住公屋ge習慣..... :
咁佢每日放 但係每日又無人幫佢dump 咁最後d垃圾點呀???