藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 大茶飯
打印 上一主題 下一主題

客觀分析 [複製鏈接]

Re: 客觀分析

[quote:108439c68d="大茶飯"]以下是對 rc 分析 : 1. 向前低層無境(因酒店檔住)  2. 向前高層好槽(碼頭)  3. 向山全部西斜  所以樓價升得好慢  你說對嗎 ?[/quote]
:roll: 好多時未住過唔真知係點,住在40幾樓對碼頭,住過你就知一d都唔嘈,住左半年,只係聽過三四次船的響號,而且是日頭,究竟仲有咩噪音真係唔知!好多人都係因為以為嘈,miss左可以買到又平又靚的海景機會,今日有個agent在樓下,就同個客勁批評6座高層的嘈音,但她真的聽過嗎?隔離屋住山景位太太問過我地有冇嘈音,佢即刻呻笨,話本來就好想買碼頭景!真的,住過才知!即使係買貨尾,現在都升左一兩成,原本諗住投資賺錢,而加都因為個靚景而留低,好天時晚晚望住夜景加近近的月光,工作壓力大都即時舒緩,三千幾蚊尺去邊到搵?

Re: 客觀分析

[quote:f765476ce0="kyu"][quote:f765476ce0="公公婆婆"][quote:f765476ce0="大茶飯"]以下是對 rc 分析 : 1. 向前低層無境(因酒店檔住)  2. 向前高層好槽(碼頭)  3. 向山全部西斜  所以樓價升得好慢  你說對嗎 ?[/quote]
:roll: 好多時未住過唔真知係點,住在40幾樓對碼頭,住過你就知一d都唔嘈,住左半年,只係聽過三四次船的響號,而且是日頭,究竟仲有咩噪音真係唔知!好多人都係因為以為嘈,miss左可以買到又平又靚的海景機會,今日有個agent在樓下,就同個客勁批評6座高層的嘈音,但她真的聽過嗎?隔離屋住山景位太太問過我地有冇嘈音,佢即刻呻笨,話本來就好想買碼頭景!真的,住過才知!即使係買貨尾,現在都升左一兩成,原本諗住投資賺錢,而加都因為個靚景而留低,好天時晚晚望住夜景加近近的月光,工作壓力大都即時舒緩,三千幾蚊尺去邊到搵?[/quote]

同意! 都唔嘈! 好而冇見 己時有時間再過來坐聽下歌?[/quote]

我都好想呀,不過最近忙到pk,遲下得閒一定call你聽歌!