藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: 大茶飯
打印 上一主題 下一主題

客觀分析 [複製鏈接]

Re: 客觀分析

[quote:3140980ffe="大茶飯"]以下是對 rc 分析 : 1. 向前低層無境(因酒店檔住)  2. 向前高層好槽(碼頭)  3. 向山全部西斜  所以樓價升得好慢  你說對嗎 ?[/quote]

呢方面未必同意; 8)

1.向前低層內園泳池景,03年6月最底消費九十幾入場,新樓喎!!買左既人,而家訓著覺都笑醒。 :

2.向前高層係對住碼頭,糟就真係糟D,吃得咸魚低得渴。saturday night 上過D friend度;關左窗,開著冷氣,欣賞維港燦爛夜景,紅酒當前,笑說風流情話。剩係講屋企裝修都夠buy... :em19:

3.向山又並非全部西斜,起馬GF單位並非對正,即使DE大單位個廳同太陽伯伯say bye。但人地九百幾呎,一家四口連埋工人,當日入場費200萬有找,家陣搵3房兩廳冇300萬都唔使諗。 :mrgreen:

永遠愛著您 :em21: [/code]

我覺得呢度係輸蝕在個會所冇咩設施唧...其他嘢都ok呀(你唔好以為我又啊q精神喎)... 8)

我反而覺得應該攪啲成個屋苑可參與0既活動...例如啲咩咩同樂日...等多啲鄰居有機會互相認識同了解...誤會都少啲 :wink: ... (例如我之前响言語上有咩得罪過0既網友咁:em14: 响庶say聲sorry先)...我希望多啲人會得到一個訊息(好似我咁)...覺得住响呢庶係和睦同開心0既 :mrgreen: ...我好樂意做義工幫手呢類形0既活動

q.

[quote:4507820f30="gp"]我試過被的士佬 銀行職員及律師問過這裡環境係唔係好嘈. 其實嘈唔嘈真係你要住落先知係唔多嘈

我就住o係泳池樓上 雖然有酒店檔住 但係唔等於無境. 當我每朝起身行埋個窗邊就望到個泳池 假日無所事事時就坐o係窗台睇人游水......都幾開心 幾有渡假feel : . 至於遠景都有o家 我可以望到葵涌個邊d屋村 我最唔滿意就係唔係經常有風入屋 有時都幾熱 :em18:[/quote]

我都好似你咁...比嗰啲人仕問過...但老實講...真係唔嘈(我平常有開大部份窗)...

你就好啦...我好 :em04: 低層對住泳池0既境...但買嗰日已經冇哂呢啲貨喇 :em01: 有機會0既話...我哋倆公婆可唔可以上嚟坐吓咁呢? ops:

q.