藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 12907|回復: 26
打印 上一主題 下一主題

客觀分析 [複製鏈接]

以下是對 rc 分析 : 1. 向前低層無境(因酒店檔住)  2. 向前高層好槽(碼頭)  3. 向山全部西斜  所以樓價升得好慢  你說對嗎 ?

Re: 客觀分析

[quote:3140980ffe="大茶飯"]以下是對 rc 分析 : 1. 向前低層無境(因酒店檔住)  2. 向前高層好槽(碼頭)  3. 向山全部西斜  所以樓價升得好慢  你說對嗎 ?[/quote]

呢方面未必同意; 8)

1.向前低層內園泳池景,03年6月最底消費九十幾入場,新樓喎!!買左既人,而家訓著覺都笑醒。 :

2.向前高層係對住碼頭,糟就真係糟D,吃得咸魚低得渴。saturday night 上過D friend度;關左窗,開著冷氣,欣賞維港燦爛夜景,紅酒當前,笑說風流情話。剩係講屋企裝修都夠buy... :em19:

3.向山又並非全部西斜,起馬GF單位並非對正,即使DE大單位個廳同太陽伯伯say bye。但人地九百幾呎,一家四口連埋工人,當日入場費200萬有找,家陣搵3房兩廳冇300萬都唔使諗。 :mrgreen:

永遠愛著您 :em21: [/code]

[quote:1dd92b6652="dick&queenie"]
呢方面未必同意; 8)

1.向前低層內園泳池景,03年6月最底消費九十幾入場,新樓喎!!買左既人,而家訓著覺都笑醒。 :

2.向前高層係對住碼頭,糟就真係糟D,吃得咸魚低得渴。saturday night 上過D friend度;關左窗,開著冷氣,欣賞維港燦爛夜景,紅酒當前,笑說風流情話。剩係講屋企裝修都夠buy... :em19:

3.向山又並非全部西斜,起馬GF單位並非對正,即使DE大單位個廳同太陽伯伯say bye。但人地九百幾呎,一家四口連埋工人,當日入場費200萬有找,家陣搵3房兩廳冇300萬都唔使諗。 :mrgreen:

[/quote]

Dick Dick 分析得好~~~~ h:

哈哈 好好好
~~tOMorROw iS aNotHeR daY~~

我覺得呢度係輸蝕在個會所冇咩設施唧...其他嘢都ok呀(你唔好以為我又啊q精神喎)... 8)

我反而覺得應該攪啲成個屋苑可參與0既活動...例如啲咩咩同樂日...等多啲鄰居有機會互相認識同了解...誤會都少啲 :wink: ... (例如我之前响言語上有咩得罪過0既網友咁:em14: 响庶say聲sorry先)...我希望多啲人會得到一個訊息(好似我咁)...覺得住响呢庶係和睦同開心0既 :mrgreen: ...我好樂意做義工幫手呢類形0既活動

q.
永遠愛著您 :em21: [/code]

correct la .
RC 都有30% rise la . 都唔係太差呀. 

我覺得RC好多地方都waste左. 比如大家樂出邊個空地. 
如果有幾個BBQ爐,可以玩野火會. haha . 都幾ok . 雖然係天橋底 hahaha

[quote:108439c68d="大茶飯"]以下是對 rc 分析 : 1. 向前低層無境(因酒店檔住)  2. 向前高層好槽(碼頭)  3. 向山全部西斜  所以樓價升得好慢  你說對嗎 ?[/quote]
:roll: 好多時未住過唔真知係點,住在40幾樓對碼頭,住過你就知一d都唔嘈,住左半年,只係聽過三四次船的響號,而且是日頭,究竟仲有咩噪音真係唔知!好多人都係因為以為嘈,miss左可以買到又平又靚的海景機會,今日有個agent在樓下,就同個客勁批評6座高層的嘈音,但她真的聽過嗎?隔離屋住山景位太太問過我地有冇嘈音,佢即刻呻笨,話本來就好想買碼頭景!真的,住過才知!即使係買貨尾,現在都升左一兩成,原本諗住投資賺錢,而加都因為個靚景而留低,好天時晚晚望住夜景加近近的月光,工作壓力大都即時舒緩,三千幾蚊尺去邊到搵?

[quote:bb99e635d1="公公婆婆"][quote:bb99e635d1="大茶飯"]以下是對 rc 分析 : 1. 向前低層無境(因酒店檔住)  2. 向前高層好槽(碼頭)  3. 向山全部西斜  所以樓價升得好慢  你說對嗎 ?[/quote]
:roll: 好多時未住過唔真知係點,住在40幾樓對碼頭,住過你就知一d都唔嘈,住左半年,只係聽過三四次船的響號,而且是日頭,究竟仲有咩噪音真係唔知!好多人都係因為以為嘈,miss左可以買到又平又靚的海景機會,今日有個agent在樓下,就同個客勁批評6座高層的嘈音,但她真的聽過嗎?隔離屋住山景位太太問過我地有冇嘈音,佢即刻呻笨,話本來就好想買碼頭景!真的,住過才知!即使係買貨尾,現在都升左一兩成,原本諗住投資賺錢,而加都因為個靚景而留低,好天時晚晚望住夜景加近近的月光,工作壓力大都即時舒緩,三千幾蚊尺去邊到搵?[/quote]

同意.... :em11: 其實不太嘈

[quote:f4a80d53a3="公公婆婆"][quote:f4a80d53a3="大茶飯"]以下是對 rc 分析 : 1. 向前低層無境(因酒店檔住)  2. 向前高層好槽(碼頭)  3. 向山全部西斜  所以樓價升得好慢  你說對嗎 ?[/quote]
:roll: 好多時未住過唔真知係點,住在40幾樓對碼頭,住過你就知一d都唔嘈,住左半年,只係聽過三四次船的響號,而且是日頭,究竟仲有咩噪音真係唔知!好多人都係因為以為嘈,miss左可以買到又平又靚的海景機會,今日有個agent在樓下,就同個客勁批評6座高層的嘈音,但她真的聽過嗎?隔離屋住山景位太太問過我地有冇嘈音,佢即刻呻笨,話本來就好想買碼頭景!真的,住過才知!即使係買貨尾,現在都升左一兩成,原本諗住投資賺錢,而加都因為個靚景而留低,好天時晚晚望住夜景加近近的月光,工作壓力大都即時舒緩,三千幾蚊尺去邊到搵?[/quote]

同意! 都唔嘈! 好而冇見 己時有時間再過來坐聽下歌?

找到這裡http://www.chanwaiyip.com/legco/l20031008.htm
:em03:
最近碧堤半島都好似上過報紙... :cry:
根據我們當初入伙時 有綫的測試 相比呢d地方都唔算太嘈  :wink: