藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
樓主: Tomato
打印 上一主題 下一主題

小心!!小心!! [複製鏈接]

好驚 :em07:  :em07:  :em07:

[quote:b66bf106aa="bikbark"][quote:b66bf106aa="Teresa&Fai"]走在銅鑼灣周不時都有D講唔咸唔淡廣東話既女人問人著咩碼既衫...............
[/quote]
係呀 Sogo Times Square附近真係勁多操唔純正廣東話o既女子四圍問單身(無朋友o向身邊)女仔「Mit‘時 Mit‘時’……」
今年年頭有一次 我約o左朋友o向Times Sqaure連卡佛正門等 就係由美珍香去到大電視果段5分鐘都唔駛o既路 就有三個呢類女子走埋o黎扮晒親切咁捉住我隻麒麟臂話「Mit‘時’ Mit‘時’……」我就當然係無停低拂袖(fing甩佢隻手)繼續勁走勁走去到合朋友. 大家見到d咁o既情況都千祈唔好停低 因為真係唔知佢o地想點[/quote]

正是有這些害群之馬令本來很好客的香港人唔敢幫人.....

[quote:b699a93b32="wychan"][quote:b699a93b32="bikbark"][quote:b699a93b32="Teresa&Fai"]走在銅鑼灣周不時都有D講唔咸唔淡廣東話既女人問人著咩碼既衫...............
[/quote]
係呀 Sogo Times Square附近真係勁多操唔純正廣東話o既女子四圍問單身(無朋友o向身邊)女仔「Mit‘時 Mit‘時’……」
今年年頭有一次 我約o左朋友o向Times Sqaure連卡佛正門等 就係由美珍香去到大電視果段5分鐘都唔駛o既路 就有三個呢類女子走埋o黎扮晒親切咁捉住我隻麒麟臂話「Mit‘時’ Mit‘時’……」我就當然係無停低拂袖(fing甩佢隻手)繼續勁走勁走去到合朋友. 大家見到d咁o既情況都千祈唔好停低 因為真係唔知佢o地想點[/quote]

正是有這些害群之馬令本來很好客的香港人唔敢幫人.....[/quote]

:evil: This happens to me for many many times too......shit.