藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 9717|回復: 18
打印 上一主題 下一主題

有冇美容院介紹? [複製鏈接]

各位靚女你地有冇美容院介紹呀? :?:

因為婚期將近兼且皮膚開始差
我以前都有做開facial 但我個美容師做得唔好兼且有另一美容師同我做得幾好
本來想叫做得好果個美容師同我做 但又唔想鑑介 我就無再0係間美容院做.
後來我原先果個美容師走左出黎自己開舖  仲叫我去佢度做facial
我當然唔會啦 本來諗住返去以前果間美容院尹返做得好果個美容師
但有朋友話佢可能太多客 開始全部都唔係佢同我地做
佢只係同我地做完清潔工夫 就叫其他女仔做其餘野.

你想o係邊區做facial呀?
通常都會鍾意o係屋企附近 一搞掂就可以好快返屋企
仲有你諗住budget係幾多? 肯唔肯join course? 想針對邊方面o既問題?
呢d都好影響你o既選擇o架!
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

美景那間美容院好不好 有沒有人試過呀?

[quote:48f7e1d1d5="bikbark"]你想o係邊區做facial呀?
通常都會鍾意o係屋企附近 一搞掂就可以好快返屋企
仲有你諗住budget係幾多? 肯唔肯join course? 想針對邊方面o既問題?
呢d都好影響你o既選擇o架![/quote]

一係近公司(即香港區) 我係上環返工.
一係近青衣.
至於budget 二百左右. 我之前都係一次過買十次一個course. 主要著重0係清潔 毛孔及黑頭.

之前我無做facial 不過舊年年尾塊面爛o左之後 cny之後就去join course做facial
我o係銅鑼灣做facial 因為貪一做完可以好快返到屋企
不過我個course係唔針清 (因為我針清完好多時都敏感) 但用skin master機做深層清潔
join course就3百蚊一次 我無格價 所以唔知平定貴
我繼承衣缽 做百彈齋主. Light Creation 我的

[quote:e291bd0983="bikbark"]之前我無做facial 不過舊年年尾塊面爛o左之後 cny之後就去join course做facial
我o係銅鑼灣做facial 因為貪一做完可以好快返到屋企
不過我個course係唔針清 (因為我針清完好多時都敏感) 但用skin master機做深層清潔
join course就3百蚊一次 我無格價 所以唔知平定貴[/quote]

平定貴. 都無話定. 睇佢用咩啦..

做得好既話  300蚊 真係唔貴.
===

我結婚前係Oasis Beauty做
佢用d野全部都好乾凈 你可以選擇用唔同0既機 選擇唔同mask
你去到時美容師建議你做邊雙facial 唔使自己諗
我0個時一之過join左三十次

補充一句 Oasis Beauty係中環都有分店

我而家都係0係銅鑼灣做facial 都係唔做針清 但我個人就鍾意針清多d因為覺得乾淨d 所以做完呢個course應該會轉 但係而家果間連埋既shoulder &頸按摩就超正囉~ 呢個course都差唔多$500一次呀.... h:
~~我地新婚喔!~~ ~~好Sweet~~ http://www.webshots.com/user/kilianho 若不是耶和華建造房屋 建造的人就枉然勞力; 若不是耶和華看守城池 看守的人就枉然儆醒! (詩127:1)

[quote:0c2ecad836="Kiliyan"]我而家都係0係銅鑼灣做facial 都係唔做針清 但我個人就鍾意針清多d因為覺得乾淨d 所以做完呢個course應該會轉 但係而家果間連埋既shoulder &頸按摩就超正囉~ 呢個course都差唔多$500一次呀.... h: [/quote]
eee~~~~ which beauty salon you joined?
are we using the same one?
i know another one course price $5xx for:
0.5hr massage (massage first and then facial)
facial
brow trimming
hand treatment