藍澄灣業主社群

熱搜: 活動 交友 discuz
查看: 13319|回復: 1
打印 上一主題 下一主題

請教義務游泳教練~ [複製鏈接]

我都係廿幾歲人先學懂游水.之前係浮都唔識既..

我既經驗係.一定要多d 去游.我果時.一星期游三次水, 次次都會好努力咁試浮...半年到. 某年某月某日.突然就浮到啦~ 跟住好快就學到游水lu.
===

[quote:27851228c1="hales"][quote:27851228c1="grassman"][quote:27851228c1="hales"]雙腳好似蛙式咁但方向係向下.....所以好似踩踩o下咁 唔駛急一o下一o下黎..
雙手就好似"初"o下"初"o下小朋友個頭咁左摸右摸左"禁"右"禁"作用係保持平
衝....雙手同時一下左一下右為之一個cycle大約係雙腳踩一下的同時手就進行
兩個cycle....唔駛急...慢慢黎 :[/quote]

Additional: 個口就會一啖水,一啖氣咁咧! :em18:  

講真,踩水仲辛苦過游水,不如學下頭唔落水咁游蛙式![/quote]

唔係嘛......... :em03:
其實你控制得好踩水係用黎休息用的.................點會仲辛苦過游水 :em05:
以前我學游水果時要連踩半小時水.......... :em05:
慢慢之後唔用手只用腳都可以踩了......... :em05:
再進一步習慣之後變成可以游背蛙(唔用手只用腳).......
因為以前教練除左教o的正統既大蛙手小蛙手之外 亦會教o的
奇特既游法不過重點都係教只用腳唔用手去游因為.....因為...為左日後
可以學拯溺...[/quote]

我以前剛剛學完. 都練習唔用手 只用腳.
原因唔係因為想學拯溺................而係. ops: .............而係..........................
ops: 都係唔講..  :sweat: 個原因太白痴.
===